Concertele de orgă continuă până în decembrie, la Biserica Evanghelică Sibiu

De la începutul lunii iunie, Biserica Evanghelică Sibiu (Biserica Sf. Maria) găzduiește tradiționalele concerte de orgă, din cadrul proiectuluiMuzică în Caterdala Luterană”.

Seria de concerte va continua până în data de 17 decembrie în zilele de vineri de la ora 12 și sâmbătă de la ora 19.

Începutul lunii octombrie a fost marcat de un concert extraordinar ieri, al organistei Paraschivescu Nicoleta.

Nicoleta Paraschivescu predă orgă la Academia de Muzică din Basel (AMS) și este organistă la Theodorskirche din Basel (orgă Kern, 1983).
Este câștigătoarea premiului 2016 al fundației hibou și și-a luat doctoratul la Universitatea Leiden (NL) în 2015. Ea este, de asemenea, fostă bursieră Rotary International și câștigătoare a competiției internaționale Prix Joseph Bossard 2010 (CH).
A susținut concerte în diferite țări europene și la festivaluri de renume. Ea poate fi auzită și în numeroase coproducții și înregistrări radio. Cel mai recent CD „Partimenti napoletani” a fost lansat de SONY (dhm) în 2018. La începutul anului 2019, cartea ei „Die Partimenti Giovanni Paisiellos: Paths to a practical understanding” a fost publicată în seria Scripta a Schola Cantorum Basiliensis (Schwabe Verlag).

Biletul de intrarea este de 20 lei pentru  adulţi pentru concertul care va avea loc sambata, copiii sub 12 ani având gratuitate, iar intrarea este gratuită pentru concertele din zilele de vineri.

Evenimentele se înscriu în cadrul proiectului “Muzică în Catedrala Luterană” şi este cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu.

Foto patrimoniu.sibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.