Cât ne costă să plecăm sătui din Târgul de Crăciun

Sibienii au parte și anul acesta de Târgul de Crăciun, dar fără restricțiile din perioada pandemiei. În aceste condiții, Piața Mare a fost plină, atât la deschidere cât și a doua zi, când vremea frumoasă de toamnă i-a scos din case, îmbiindu-i la o plimbare pe centru, atât pe localnici, cât și pe turiștii veniți special pentru târg.  

Se pare că Târgul de Crăciun este acum destinația multora dintre locuitorii Sibiului și pe timpul zilei, pentru că astăzi, la ora amiezii, numărul celor care au venit la kilometrul zero al distracției din oraș era destul de mare. Chioșcurile ce oferă tot felul de produse, de la cele alimentare, la cele ce pot fi date drept cadou de Crăciun, erau asaltate de curioșii dornici să vadă cu ce îi imbie comercianții. Vinul fiert, cafeaua, langoșul, ciocolata caldă, la care se adaugă ciolanul prăjit, cartofii prăjiți, sarmalele sau varza cu ciolan au fost vedetele Târgului. Vremea bună care i-a adus sâmbătă pe mulți în ”magnetul” orașului a oferit condiții prielnice pentru o sesiune de cumpărat cadouri, de la lumânări și săpunuri parfumate, lămpi din ceramică, obiecte din ciocolată, nuci glazurate, la nelipsita turtă dulce sau borcane cu zacuscă, sticle cu țuică, afinată sau caisată.

Mâncăm în Târgul de Crăciun. Cât ne costă

Mulți dintre vizitatorii Târgului de Crăciun au ales să guste din preparatele oferite la chioșcurile din Piața Mare. O familie formată din patru membri, doi adulți și doi copii, poate plăti în Târgul de Crăciun, pentru o masă, în jur de 100 de lei, cumpărându-și  de exemplu, câte un kebab, la 20 lei, un langoș cu Nutella, la 20 de lei, unul simplu la 10 lei, un cheeseburger, la 17 lei, la care se adaugă, după caz, suc de mere la 8 lei paharul sau vin fiert la 10 lei paharul. Comerciații mai oferă: gulaș de fasole cu ciolan la 25 lei/ porția, cartofi prăjiți la 6 lei/100 gr, choco kebab la 20 lei/100 gr, ceafă la grătar 12 lei/100 de gr, sarmale, două bucăți la 25 de lei, varză cu ciolan la 8 lei/100 gr. Oferta culinară e completată de meniuri formate din aripioare, chipsuri și sos la 35 de lei, sau burger, chipsuri și sos, tot la 35 de lei, shaorma cu cartofi prăjiți, salată și sos, 22 lei/340 gr., sandviș cald cu șnițel, la care se adaugă cartofii prăjiți și salata, la 17 lei/230 gr. Apa costă 6 lei/500ml, ceaiul cald 8 lei, ciocolata caldă 10 lei, iar vinul fiert între 9-15 lei/200 ml.

Iar ca să nu plecăm cu mâna goală, putem alege ceva și din oferta de obiecte handmade, numai bune de oferit drept cadou. Un săpun natural la 10 lei, lumânările parfumate la prețuri cuprinse între 15-40 de lei, ciorapii groși la 15 lei perechea sau figurinele de ciocolată la 25 de lei, sunt doar câteva dintre produsele ce se pot transforma într-un dar inspirat.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.