10.000 de copii din Sibiu primesc o masă la școală. Care sunt unitățile de învățământ beneficiare

Programul ”Masa la școală” derulat la nivel național cuprinde 10.000 de copii din județul Sibiu. 19 școli din județ sunt incluse în proiectul prin care elevilor li se asigură o masă caldă, la nivel național, Sibiul având cele mai multe unități școlare cuprinse în acest program.

Potrivit unei postări a deputatului PNL de Sibiu, Raluca Turcan, pe pagina sa de socializare, din luna ianuarie 2023 toți beneficiarii din județul Sibiu ai programului vor primi o masă caldă.

”Am agreat, în urma unei întâlniri de lucru cu domnul secretar de stat din Ministerul Educației Sorin Ion, doamna primar Astrid Fodor, domnul prefect Mircea Crețu, inspectori școlari, primari și directori de școli incluse în programul “Masa la școală” , ca cel mai târziu începând cu luna ianuarie programul va deveni funcțional în TOATE unitățile de învățământ beneficiare în județ. “Masa la școală” este un program de suflet pentru mine și mă bucur că, după 10 ani de când l-am demarat, a prins avânt. Anul acesta avem cel mai mare număr de școli care beneficiază la nivel național – 450, iar județul Sibiu are cel mai mare număr de scoli incluse – 19. În plus, anul acesta am obținut și creșterea tarifului unui meniu zilnic, de la 10 la 15 lei. În urma discuțiilor, am armonizat procedurile, astfel încât și școlile care nu au mai fost în program să poată să-l facă rapid aplicabil. Îngrijorările directorilor și primarilor au fost clarificate iar întârzierile implementării proiectului, cele mai multe de natură normativă, vor fi recuperate. Îmi doresc în continuare ca acest program să fie implementat “ca la carte”. Știu că mai există piedici – de la licitații până la probleme logistice – dar astăzi ne-am întâlnit în acest format pentru a găsi soluții prin care să depășim aceste sincope. Cu ajutorul Ministerului Educației, programul va ajuta în timp un milion de elevi, iar finanțarea va atinge suma de 1 miliard de euro”, arată parlamentarul de Sibiu în postarea de pe Facebook de zilele trecute.

Ce școli din Sibiu beneficiază de programul “Masa la școală”

Potrivit aceleași postări, școlile din județul Sibiu incluse în programul ”Masa la școală sunt următoarele: Liceul ,,Timotei Cipariu” Dumbrăveni, Liceul Tehnologic ,, Ioan Lupaș” Săliște, Liceul Tehn. ,, Johannes Lebel” Tălmaciu, Liceul Tehnologic ,, Nicolae Teclu” Copșa Mică, Liceul Teoretic ,, Gheorghe Lazăr” Avrig, Liceul Tehnologic Iacobeni, Școala Gimnazială Laslea, Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazu” Șelimbăr, Școala Gimnazială ,,Ion Albescu” Boița, Școala Gimnazială ,,Aviator Ioan Sava” Alțîna, Școala Gimnazială ,, Ioan Ban-Dascălu” Poiana Sibiului, Școala Gimnazială ,, Octavian Goga” Rășinari, Școala Gimnazială Avrig, Școala Gimnazială Biertan, Școala Gimnazială Hoghilag, Școala Gimnazială Nocrich, Școala Gimnazială ,, Radu Selejan” Școala Gimnazială nr. 23 Sibiu și Școala Gimnazială ,, Sava Popovici Bărcianu” Rășinari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.