VIDEO| Polițiștii sibieni, în căutarea șoferilor băuți și drogați. Aproape 800 de testări au aparatele etilotest și drugtest, într-o seară

Noaptea trecută, polițiștii Serviciul Rutier Sibiu au continuat seria acțiunilor preventive desfășurate, pe raza întregului județ, pentru combaterea riscului rutier și prevenirea accidentelor de circulație. Atenția polițiștilor rutieri s-a îndreptat în special în identificarea acelor conducători auto care se află sub influența băuturilor alcoolice și/sau a substanțelor psihoactive.

Pentru abaterile constatate, cei 28 de polițiști aflați în teren au ridicat în vederea suspendării 11 permise de conducere, din care două aplicate conducătorilor auto conducând sub influența băuturilor alcoolice în limitele contravențiilor rutiere, iar doouă celor care au depășit limita maximă de viteză admisă pe sectorul de drum respectiv, au retras și patru certificate de înmatriculare, fiind efectuate aproximativ 785 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.
Totodată, polițiștii rutieri au constatat nouă infracțiuni rutiere, trei șoferi fiind depistați conducând sub influența alcoolului, doi conducători auto fiind depistați conducând sub influența substanțelor psihoactive, doi bărbați conduceau mașinile fără a deține permis de conducere, iar un autoturism era neînmatriculat.
Spre exemplu, la data 27 noiembrie, în jurul orei 2, polițiștii rutieri au depistat un bărbat de 23 de ani, din Vâlcea, care conducea autoturismul având exercitarea acestui drept suspendată, iar testările efectuate cu aparatele alcooltest, respectiv drugest, au fost pozitive, având o alcoolemie de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat și pozitiv la o substanță psihoactivă.
Pe DN 1, în afara localității Bradu, un bărbat în vârstă de 43 de ani, sibian, a fost depistat în trafic conducând autoturismul având o alcoolemie de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.