Nicu Ștefănuță, europarlamentar USR, după ce România nu a intrat în Schengen: „Ca la fotbal, o echipă care pierde pe teren trebuie înlocuită!”

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță se declară dezamăgit de faptul că România nu a fost acceptată în Schengen. Acesta spune că la următoarele negocieri ar trebui să meargă o altă echipă, „ca la fotbal, o echipă care pierde pe teren trebuie înlocuită, pe scurt”, după cum a precizat Ștefănuță.

„Pentru mine, din păcate, rezultatul acesta este un eșec, o zi dramatică pentru români. Mă alătur celor care spun că este o nedreptate din partea Austriei. Nu este ok, mai ales pentru că argumentele care au fost aduse sunt invalidate de date ale Comisiei. (…) În același timp, noi trebuia să știm de chestia asta. Mi se pare intolerabil că noi am aflat cu zece zile înainte că Austria este împotrivă. Este de neînțeles, sincer! Iar ceea ce a făcut diferența a fost și priceperea guvernelor care au negociat”, a spus Nicu Ștefănuță, sâmbătă, într-o conferință de presă la Sibiu.
Acesta a subliniat faptul că Croația a știut să își rezerve acest loc.
„Croația a reușit să își rezolve problema, noi nu. Ca la fotbal, o echipă care pierde pe teren trebuie înlocuită, pe scurt. Eu cred că mai departe în privința Schengen nu putem merge cu aceeași echipă, cu Bode și cu mai știu eu cine. Trebuie înlocuită! Nu cred într-o schimbare subită, nu suntem într-o telenovelă turcească în care lucrurile să se schimbe în zece zile, deci nu aștept nimic de la Summit-ul din 15 decembrie, dar eu cred că poate avem o nouă șansă în 2023, dacă facem raportări lunare despre fluxurile migratorii, dacă continuăm să ne purtăm europenește și continuăm să lucrăm la diplomația politică. Aceasta n-a fost o înfrângere comercială, ci o înfrângere politică. Au fost argumente politice. Îmi pare tare rău, sincer”, a conchis europarlamentul USR.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.