Deputatul Dan Barna, la Sibiu: „Mult prea absentul președinte pare de mai mult de o lună de zile preocupat maxim de prognozele la schi!”

Deputatul Dan Barna a declarat vineri, într-o conferință de presă la Sibiu, că președintele Klaus Iohannis „pare preocupat mazzim de prognozele la schi”, nu de situația internă din România.

Barna a precizat că în momentul de față situația politică din România se degradează de la o zi la cealaltă.
„Guvernarea Ciolacu-Iohannis, pentru că aceasta este adevărata guvernare a României, este una care nu că a scăpat cheltuielile de sub control, pentru că asta este o glumă… În realitate, această guvernare susține în mod intenționat și programat inflația. Avem cea mai mare inflație din Europa, pentru că în felul acesta își acoperă necesarul de resurse publice și cheltuielile publice uriașe. Este o realitate pe care o cunoaștem cu toții. Adevăratul premier din umbră al României este Ciolacu. România este complet pe mâna PSD. PNL-ul este un partid de buzunar, un breloc în buzunarul domnului Ciolacu”, a spus Dan Barna, vicepreședinte al Camerei Deputaților și vicepreședinte USR.
Deputatul USR a mai subliniat că „mult prea absentul președinte pare de mai mult de o lună de zile preocupat maxim de prognozele la schi. Pare că și-a luat complet mâna de pe situația internă, toate deciziile fiind luate la discreția și după bunul plac al PSD-ului. Este o realitate foarte crudă”.
Potrivit acestuia, tema principală și cea mai dureroasă pentru români o reprezintă prețurile și costurile zilei care cresc de la o zi la alta, „accelerat și scăpat de sub control”.
„Este un guvern care susține inflația. Fiecare măsură pe care o vedem nu este luată pentru a reduce sau a bloca inflația, ci menține acest lucru, pentru că acest Guvern speră să își finanțeze existența din această inflația”, este de părere Barna.
Acesta a subliniat că prețurile la alimente au crescut, de exemplu laptele s-a scumpit cu 30%, zahărul cu 60%, iar pâinea cu 25%. De altfel, a mai spus că ratele la bănci au explodat și că oamenii sunt disperați de această situație.
„Pensiile speciale, una din marile cheltuieli ale bugetului, reprezintă cam cât bugetul pentru drumurile naționale”, a spus Barna.
Deputatul USR a venit în fața jurnaliștilor și cu câteva măsuri propuse, printre care reducerea cheltuielilor publice, făcând referire la pensiile speciale și la crearea în mod artificial de noi locuri de muncă pentru „clientela publică” și reducerea impozitării muncii.
„Este singura modalitate, acel zero taxe pe salariul minim, este singura modalitate prin care salariile pot să crească în mod real, prin salariile reale ale cetățenilor pot fi mărite. O modalitate pe care Guvernul refuză să o aplice măcar ca proiect pilot, tocmai pentru că interesul actual al acestei guvernări este să ia cât mai mult din taxe și resurse din buzunarul românilor”, a conchis Barna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.