A murit academicianul Răzvan Theodorescu. Muzeul Brukenthal: „Este o pierdere pentru cultura națională!”

Academicianul Răzvan Theodorescu, vicepreşedinte al Academiei Române, s-a stins din viață astăzi, la vârsta de 83 de ani.

Acesta era internat la Spitalul de Urgență Floreasca, de trei săptămâni.
Dr. Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național „Brukenthal”, a transmis, astăzi, un mesaj de condoleanțe, subliniind faptul că România a pierdut un om de o valoare inegalabilă.
„Reputat istoric ce s-a remarcat prin sute de cercetări și un fin și atent critic de artă, membru titular și vicepreședinte al Academiei Române, Răzvan Theodorescu a plecat astăzi la Cer. Consider că este o pierdere pentru cultura națională! A avut un rol important în politică și în reglarea și aducerea la o normalitate a vieții culturale și muzeale după momentul 1989. Am colaborat cu domnia sa într-un mod extraordinar începând din 2010. Am avut dese întâlniri la București cu domnia sa. M-am bucurat de organizarea unei expoziții și a unui simpozion la București, la Biblioteca Academiei Române la care s-a implicat foarte mult. În toamna anului trecut am vorbit de multe ori la telefon și mi-a promis că va veni la o conferință la Muzeul Național Brukenthal. Am fost împreună la București în octombrie 2022 la lansarea volumului dedicat prof. Ioan Opriș! Sunt onorat că l-am cunoscut și că am colaborat. La un album de artă și la două publicații am avut bucuria și privilegiul să îmi scrie un cuvânt înainte! Drum lin spre patria îngerilor și a sfinților despre care cu atâta bucurie și profesionalism ați scris!”, a transmis dr. Alexandru Constantin Chituţă, manager interimar al MNB.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.