
Încă din luna noiembrie, Cisnădia are un club ce a reunit oamenii de afaceri. Printre obiectivele sale, se numără creșterea în activitate și cifre de afaceri ale firmelor, precum și implicarea cât mai mult în comunitate. Joi, 9 februarie, Business Club Cisnădie a organizat primul eveniment din acest an, ce s-a centrat pe prezentarea de oportunități de finanțare pentru IMM-uri, prin fonduri europene. Zeci de firme au răspuns „Prezent!” la întâlnirea cu specialiștii, găzduită de Kemo, în Cartierul Arhitecților.
Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă prietenoasă, în care membrii Clubului au făcut schimb de idei și experiențe. Manifestarea a fost deschisă, oficial, de Axente Neagu, președintele Business Club Cisnădie și directorul Euchner Cisnădie.
„Tema întâlnirii noastre o reprezintă fondurile europene: ce este nou, ce fonduri interesează firmele noastre. Vreau să vă mulțumesc mult și pentru participarea din decembrie, atunci când am reușit să strângem 26.000 lei, bani care au ajutat o fată din Cisnădie, care în martie va beneficia de operație în Germania. (…) E bine să dăm comunității ceva din succesul nostru, să ajutăm comunitatea. Noi, ca și club de afaceri, o să ne concentrăm mult să ne creștem afacerile, să putem ajuta ulterior”, a spus Axente Neagu, în deschiderea evenimentului.
Program special pentru antreprenorii sibieni
Cel care a luat, ulterior, cuvântul a fost gazda serii de joi. Sorin Cristea, din partea Kemo Advertising SRL, le-a urat „Bun Venit” tuturor celor prezenți și a dat startul prezentărilor de afaceri. Acesta a povestit că societatea sa urmează, înainte de toate, un sistem ca cel al caselor de avocatură. „Avem un singur angajat, în rest toți sunt colaboratori, se lucrează pe procent. Aici lucrăm în fiecare zi!”, a spus Sorin Cristea.
Kemo este o agenție de marketing renumită nu doar la nivel local, ci și național. Cei care își deschid afaceri noi și nu numai pot apela la serviciile Kemo, pentru că „ai tot ce îți trebuie aici”, după cum explică Sorin Cristea, amintind că printre serviciile oferite se numără realizarea unui site, un magazin online, optimizare SEO, branding și postări pe rețelele de socializare, pentru ca afacerile să devină cât mai vizibile. De altfel, reprezentanții Kemo au dat startul, joi seară, și unui program dedicat antreprenorilor sibieni, intitulat Sibiu Scale UP 100, adresat firmelor locale ce își doresc creștere și profesionalism în mediul online, cu un cost la jumătate de preț față de cel normal. Detalii pot fi obținute la office@kemo.ro sau numărul de telefon 0725 227 766.
În dialog cu specialiști cu experiență
Printre invitații la primul eveniment Business Club Cisnădie din acest an s-au numărat și specialiști în fonduri europene. De pildă, Elena Pușcașu, consultant în fonduri europene de aproximativ 12 ani, a explicat pașii care ar trebui urmați în cazul aplicării unui proiect pe fonduri europene, amintind și de cât de importantă este evaluarea competitivă.
De altfel, la eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai Fabricii de Consultanță, cu o experiență de aproape 16 ani în accesarea fondurilor neramburdabile europene și guvernamentale.
Ionuț Rău, de un an în echipa Fabricii de Consultanță, a explicat, pe scurt, ce ajutor se oferă.
„Noi găsim programe de finanțare, identificăm beneficiarii eligibil, verificăm condițiile, ulterior facem un scurt raport de descriere. Suntem o echipă destul de mare. Avem experiență de 16 ani pe piață, peste 590 de beneficiari, aproximativ 215 milioane de euro atrași pentru beneficiarii noștri. Practic, ce facem noi: identificăm proiectul și nevoia beneficiarului, scriem și apoi depunem proiectul. Facem și partea de implementare, care e foarte importantă”, a explicat Ionuț Rău.
Adrian Rada, președintele IMMPact Sibiu și responsabilul proiectului „Sibiu Business Agency”, implementat de Consiliul Național al IMM-urilor din România în parteneriat cu Consiliul Județean Sibiu, a felicitat, înainte de toate, membrii Business Club Cisnădie pentru că s-au reunit în această formulă și încearcă să crească tot mai mult, împreună.
„Vă felicit, în primul rând! Astfel de inițiative legate de organjzare, de a strânge, de comunitate mi se par extraordinare!”, a spus Adrian Rada.
Ulterior, acesta a vorbit despre proiectele finanțate în ultimii ani, centrate pe cei cei afectați de pandemia de coronavirus și războiul din Ucraina, precum și despre oportunitățile din acest an.
TNT Computers: „Noi vă putem oferi soluții la cheie!”
La întâlnirea de joi, printre cei care au mai luat cuvântul s-a numărat și Mihai Iacob, director Vânzări în cadrul TNT Computers, companie ce și-a început activitatea cu soluții software pentru sectorul public, respectiv contabilitate bugetară, taxe și impozite, registrul agricol și asistență socială. În prezent, portofoliul TNT Computers conține soluții integrate de e-guvernare locală, iluminat public inteligent, GIS și este în continuă dezvoltare, după cum arată reprezentanții societății.
În cadrul discursului său, Mihai Iacob a vorbit despre digitalizare, precum și despre colaborarea pe care firma o are cu Visual Fan, în vederea instalării de panouri fotovoltaice, la persoane fizice sau juridice.
„Noi vă putem oferi soluții la cheie. Trebuie să prezinți facturile pe ultimele 12 luni, locația unde dorești să pui panourile, punctele de consum ș.a. Sunt câteva detalii pe care le cerem, se face o simulare, după care se propune o ofertă de bugetare. Există inclusiv posibilitatea să dăm finanțare. Dacă ai un contract semnat cu „Casa Verde”, de exemplu, noi ne ocupăm să finanțăm proiectul până se primesc banii!”, a explicat directorul de Vânzări al TNT Computers.
Ce evenimente vor urma
Întâlnirea de joi a continuat cu socializare, membrii Business Club Cisnădie urmând să se reunească în fiecare lună, în cadrul unui eveniment. Următoarea manifestare, arată Axente Neagu, directorul Clubului, va fi dedicată învățământului dual.
„Vrem să avem angajați bine pregătiți, de aceea următoarea întâlnire va avea tema „Învățământ dual în Cisnădie”. Vrem ca Business Club Cisnădie să aibă evenimente care să ajute afacerile din Cisnădie să crească”, a explicat Axente Neagu.
Potrivit acestuia, printre evenimentele următoare se vor număra și un festival al berii, precum și Zilele Cartierului Arhitecților.