Biblioteca ASTRA își deschide TikTok

Instituțiile de cultură sibiene se adaptează vremurilor, astfel că se lansează pe diferite rețele de socializare. Biblioteca ASTRA a anunțat, în acest sens, că își va deschide cont de TikTok.

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu va face cunoscută prezența sa pe platforma TikTok printr-un eveniment deosebit care va avea loc miercuri, 1 martie, de la ora 13, în spațiul American Corner Sibiu (etajul 5). Dezbaterea care prilejuiește lansarea contului TikTok Astra Sibiu va aduce în atenția publică subiecte precum: provocările mediului online pentru copii și adolescenți, siguranța cibernetică, educație digitală, combaterea dezinformării, importanța publicării unui conținut digital creativ de bună calitate, crearea și menținerea unui public fidel.

Alături de bibliotecarii astriști și tinerii din echipa de voluntari, se vor afla specialiști din sfera comunicării digitale, a educației, profesioniști din zona mass-media, dar și creatori de conținut digital: Daniela Chrzanovski, organizator evenimente securitate cibernetică, Cristina Bălău, jurnalist, Oana Vasiu, psiholog, Ștefana Peev, vlogger și antreprenor.

„Vrem să fim mai aproape de Generația Z! De aceea am decis să îi însoțim pe tineri și pe platforma de TikTok pe care aceștia o accesează frecvent. Cunoaștem, desigur, și nu putem ignora faptul că tinerele generații sunt intens conectate la mediul digital și rețelele de socializare. Pe lângă conținut de divertisment și relaxare, aceste platforme pot oferi și informație utilă, adesea din sfera cultural-educațională. Iar noi, cei de la Biblioteca ASTRA, instituție culturală care promovează și susține educația formală și non-formală, încercăm să facilităm, și pe acest canal, interacțiunea tinerilor cu resursele, activitățile și spațiile bibliotecii.”, a spus Răzvan C. Pop, managerul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu.

Contul de TikTok al Bibliotecii ASTRA – @tiktokastra11 – este implementat și dezvoltat prin contribuția tinerilor din echipa de voluntari ai bibliotecii publice sibiene, instituție ale cărei acțiuni sunt posibile prin finanțarea Consiliului Județean Sibiu.

Extrem de populară în rândul tinerilor, platforma de divertisment TikTok găzduiește o comunitate efervescentă de peste 150 de mii de utilizatori din întreaga lume care accesează, în special pe telefonul mobil, conținut audiovizual de scurtă durată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.