Colegiul „Goga” din Sibiu previne fenomenul de bullying, printr-un nou proiect

Luna trecută, Casa Corpului Didactic din Sibiu a fost gazda Simpozionului Județean ”Școala mea – bullying-free zone: exemple de bune practici”, organizat de Colegiul Naţional “Octavian Goga”, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu şi Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă educaţională Sibiu.

Simpozionul Județean ”Școala mea – bullying-free zone: exemple de bune practici” este un proiect Erasmus, se desfășoară la CNOG în perioada decembrie 2021-mai 2023 și are ca scop prevenirea şi reducerea fenomenului de bullying și creşterea gradului de incluziune a elevilor discriminaţi din diverse motive sau victime ale bullying-ului. Activităţile de workshop au fost coordonate de prof. Ana-Maria Minea, prof. Mădălina Sibișan, prof. Oțoiu Ileana, prof. Camelia Galaftion, prof. dr. Maria Canțer.

Care au fost secțiunile simpozionului

Simpozionul desfășurat la Casa Corpului Didactic s-a împărțit pe două secțiuni. Prima a presupus prezentarea de lucrări pe tema bullying-ului, articole de specialitate, studii de caz, exemple de bune practici, jocuri didactice, cu aplicabilitate în activitatea educațională la catedră, iar la cea de-a doua, cadrele didactice au participat la un workshop pe această temă.

”Lucrările prezentate au ilustrat preocuparea cadrelor didactice pentru tema pusă în discuţie, la copii de niveluri diferite de vârstă, preşcolari şi elevi, vizând autocunoaşterea, comunicarea, relaţionarea şi dezvoltarea personală, cultivarea emoţiilor pozitive, crearea de experienţe favorabile amplificării stării de bine, în vederea evitării şi rezolvării situaţiilor de bullying, fenomen care este tot mai des întâlnit în şcoala românească. Directori de instituţii, grădiniţe sau licee, profesori sau consilieri şcolari au împărtăşit din experienţele proprii sau au prezentat instrumente pentru prevenirea, identificarea şi combaterea cazurilor de bullying sau cyberbullying în şcoală”, au transmis organizatorii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.