Boița, distinsă pentru investițiile în infrastructura sportivă. Primarul Nicolae Cocoș: „Noi nu am făcut nimic special, decât ceea ce trebuie pentru comunitate!”

Sunt comune în județul Sibiu ce servesc drept exemple de bune practici când vine vorba despre investiții. Una dintre ele este Boița, comună condusă de primarul Nicolae Cocoș și care a fost distinsă, joi seară, pe scena Sălii Transilvania, în cadrul Galei Sportului Sibian, de către președintele CJ Daniela Cîmpean.

Distincția a fost oferită la categoria „Susținător al Sportului”, iar la Boița premiul a ajuns datorită terenului de sport recent construit.
Aici, aproximativ 200 de copii fac sport și se dezvoltă sănătos prin mișcare.

„În primul rând, vreau să mulțumesc organizatorilor acestei Gale! Pentru noi, este o mare onoare că ne este recunoscută activitatea de zi cu zi. Să știți că noi nu am făcut nimic special, decât ceea ce trebuie pentru comunitate! Eu, de la preluarea mandatului, am spus că trebuie să investim atât în educație, cât și în sport. Acestea au fost dorințele mele de la început! Mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în acest proiect de realizare a acestui teren de sport, în special colaboratorilor noștri, și aici mă refer la voluntarii din echipa galbenă, și alții care ne-au acordat sprijin la realizarea acestui obiectiv”, a spus primarul comunei Boița, Nicolae Cocoș.

Boița are și echipă de fotbal: „Suntem la început de drum!”

Comuna Boița și-a făcut debutul și pe terenul de fotbal. Asta pentru că, din 2021, are o echipă de tineri ce vor să facă performanță.
„Echipa de fotbal a comunei este nouă. Suntem la început de drum. În 2021 ne-am format o echipă de fotbal, suntem la nivel de amatori, progresăm. Acum că avem și un teren unde să ne antrenăm, eu zic că într-un viitor apropiat o să ne înscriem într-o ligă de amatori, deocamdată”, a spus primarul comunei,
Întrebat cum sunt tinerii din comuna Boița când vine vorba de sport, Nicolae Cocoș i-a caracterizat pe aceștia energici și iubitori de mișcare.
„Tinerii sportivi din comuna Boița sunt la fel ca toți tinerii din alte localități! Preferă activitatea fizică. Încercăm, prin această activitate, să îi luăm din fața calculatoarelor și să le oferim un alt mod de viață”, a mai spus primarul Nicolae Cocoș.
Dacă băieții din Boița iubesc fotbalul, fetele din comună preferă handbalul și alte sporturi.

În cadrul Galei Sportului Sibian, organizată de Consiliul Județean Sibiu pentru a patra oară, la categoria „Susținător al Sportului” au fost distinse și Primăriile din Gura Râului, Șelimbăr, Mediaș și Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.