Primăria Gura Râului, distinsă la Gala Sportului Sibian. Primarul Gheorghe Călin: Mulțumim Consiliului Județean! Gurănii se pregătesc cu toții pentru performanțe!

Autoritățile locale din Gura Râului au fost premiate în cadrul Galei Sportului Sibian, de joi seară, de la Sala Transilvania. Primăria comunei a fost distinsă la categoria „Susținător al Sportului”, în mod special pentru buna organizare a finalei „Cupei Satelor la Fotbal”, eveniment desfășurat sub patronajul Federației Române de Fotbal, în 2022. Evenimentul festiv a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu cu scopul de a premia performanțele sportive din 2022.

Cinci unități administrative din județul Sibiu au fost premiate la categoria „Susținător al Sportului”, pentru investițiile în infrastructura sportivă și evenimentele desfășurate în acest domeniu.

„Nu aveam de 30 de ani echipă de fotbal”

Primăria comunei Gura Râului s-a aflat printre câștigătorii titlului.

„Mulțumim organizatorilor pentru acest premiu, mulțumiri speciale doamnei președintă Daniela Cîmpean, pentru că pune în valoare sportul sibian prin promovarea, premierea sportivilor și a celor care au investit în sportul sibian. La Gura Râului, până acum câțiva ani nu aveam un teren de fotbal și nu aveam de 30 de ani echipă. Mi-am impus să formez o echipă de fotbaliști și un teren de fotbal, cu toate că suntem între munți, între versanți, de-a lungul râului Cibin. Am găsit un loc prielnic chiar la baza muntelui. Din tribune începe dealul. Acest teren a fost finalizat în urmă cu doi ani de zile. Este unul dintre cele mai frumoase și interesante terenuri din mediul rural, a fost promovat de sportivi și am ajuns să avem un grup de susținători din Anglia, de la echipa Chelsea. Au venit să vadă un teren de fotbal la baza muntelui. A venit la Gura Râului un autocar de susținători de la echipă, au promovat mai departe zona noastră. I-am primit, bineînțeles, cum e tradiția la Gura Râului”, a povestit Gheorghe Călin, primarul comunei Gura Râului.

În 2022, Gura Râului a fost gazda Cupei Satelor la Fotbal, Under 13.

„Am avut spectatori de mare valoare, chiar nume mari ale fotbalului românesc, precum Geolgău, Belodedici și char președintele FRF, Răzvan Burleanu. Eu știu că forbalul înseamnă sport, sportul înseamnă mișcare, mișcarea înseamnă sănătate. Și am vrut să ofer printre multele proiecte – care sunt benefice comunei noastre – tinerilor mediul de a se mișca și a se dezvolta. Avem două echipe de fotbal, juniori și seniori, avem antrenori, vestiare moderne. Spunem noi că suntem de secolul în care trăim!”, a mai spus primarul comunei din Mărginimea Sibiului.

Ce sport practică tinerele din Gura Râului

Dacă băieții din Gura Râului sunt centrați pe fotbal, fetele au la dispoziție sporturi ca handbal, volei sau tenis.

„Nu am neglijat nici fetele! Dacă băieților le-am creat stadion, fetele pot opta pentru sala de sport de la școală, foarte bine dotată, performantă. Aici se joacă tenis, volei, handbal. De asemenea, avem parcul de lângă Stadion, unde pot face mișcare la aparate de fitness, o tiroliană. Deci ne-am gândit la toate categoriile de vârstă. Gurănii se pregătesc cu toții pentru performanțe! Am văzut aici (n.r. la Gala Sportului Sibian) sportivi din mediul rural. Dacă omul e talentat și susținut, are unde să practice sportul dorit, poate ajunge pe marile podiumuri ale lumii!”, a mai spus Gheorghe Călin.

Alături de Gura Râului, au mai fost premiate la această categoria Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Primăria Comunei Boița și Primăria Comunei Șelimbăr.

Gala Sportului Sibian s-a aflat în acest an la cea de-a patra ediție, organizatorii dorind să facă din acest eveniment o tradiție.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.