Unde pot pleca sibienii în drumeție, în luna aprilie

Chiar dacă primăvara încă este capricioasă, încet-încet își intră în drepturi și ne îmbie la drumeții pe cărările de munte.

Programul „Anii Drumeției” îi invită pe sibieni să își programeze din timp excursiile, oferindu-le programul acestora pentru luna aprilie.  Astfel, chiar de la începutul lunii, în 1 aprilie ei sunt invitați să ia parte la o drumeție în Munții Cindrel, prin Păltiniș- Rășinari, alături de Radu Zaharie. Tot sâmbătă, 1 aprilie, va avea loc o tură pe biciclete, pe traseul Emil Cioran cu Mihai Proca. Duminică, 2 aprilie, vor avea loc trei drumeții. Una în Munții Cindrel, pe traseul Rășinari-Valea Caselor-Izvorul Pilului-Dealul Fraga- Rășinari, alături de ghidul Dumitreu Troancă, a doua prin poienile cu ghiocei, pe plaiurile din Gura Rîului, cu Florin Ionescu și a treia în Munții Cindrel, Păltiniș-Vf. Bătrâna cu Daniel Mitruș.

Duminică, 9 aprilie, drumeții vor avea puse la dispoziție patru excursii. Astfel vor putea alege dintre un circuit Hosman, alături de Daniel Mitruș, o drumeție în Munții Lotrului, din Boița- Vârful Răvicuți și Cătunul Racorele, alături de Florin Ionescu, o drumeție pe rachete, în Munții Făgăraș, pe Valea Bâlii-Bâlea Lac, cu Radu Zaharie și o tură pe biciclete, în zona Mediașului, pe bucla Mediaș-Alma Vii-Mediaș, alături de ghidul Petre Lorand. Luni, 10 aprilie va avea loc o experiență locală, la Mediaș, pe Colinele Ighișului, cu Ioana Pătrășcoiu. Luni, 17 aprilie, tot alături de Ioana Pătrășcoiu. sibienii sunt invitați la o drumeție la Mediaș, în Livezile Blăjelului. Vineri, 21 aprilie, e timpul să facem curat, astfel că iubitorii muntelui sunt invitați să îmbine drumeția cu ecologizarea la o drumeție pentru curățenie. În ziua următoare, sâmbătă, 22 aprilie, după curațenie, va avea loc o tură pe biciclete, în Pădurea Gușterița, din Sibiu, alături de Mihai Proca. Tot în aceeași zi, se mai desfășoară o drumeție în familie, în Munții Cindrel, pe traseul Chiatra Lupoaiei- Gura Râului, cu Teodora Bobeș și o drumeție în Munții Cindrel, Păltiniș-Oncești- Găujoara-Vf. Bătrâna-Muncel- Oncești, alături de ghidul Claudia Popelcă.

Duminică, 23 aprile, este organizată o tură pe biciclete, în zona Mediașului, pe traseul Bazna-Târnava-Mediaș-Bazana, cu Peter Lorand.

Sâmbătă, 29 aprilie, este programată tot o tură pe biciclete, dar de data aceasta pe Valea Hârtibaciului, cu ghidul Mihai Proca și o drumeție la apus, în Munții Făgăraș, pe Muchia Buteanului, cu Radu Zaharie. Luna aprilie se încheie cu o drumeție în Munții Făgăraș, pe traseul Sebeșu de Sus-V. Moașei-Cabana Suru-Culmea Moașei, alături de Dumitru Troancă.

Drumețiile pot fi găsite pe https://aniidrumetiei.ro/drumetii/

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.