O victorie o desparte pe BC CSU Sibiu de semifinalele Ligii Naționale

BC CSU Sibiu a preluat din nou conducerea în seria din sferturile de finală ale Ligii Naționale de Baschet Masculin contra lui CSO Voluntari. Gruparea noastră a câștigat meciul 3 cu scorul de 82-72, la capătul unui meci cu multă implicare din partea fiecărui jucător și cu o atmosferă unică din tribune.

Meciul a început cu patru puncte puse la rând pe tabelă de Rareș Uță. Oaspeții au reacționat, iar apoi jocul a intrat sub un anumit spectru al echilibrului. Gaston Whelan a marcat prima triplă din meci și galben-albaștri se distanțau la 13-7. Părea că băieții noștri se pot desprinde și mai mult pe tabelă, dar ilfovenii au închis sfertul inagural cu un run de 5-0 și astfel se înregistra scorul de 18-17. Actul secund a început cu câte un coș de la distanță de fiecare parte, prin Gotcher și Ionescu. Jocul ofensiv al lui Morris le-a permis oaspeților noștri să se instaleze la conducere. Târziu în sfert, Barro și Blumbergs au reușit să egaleze scorul pe tabelă. Eric Thompson stabilea scorul pauzei, 38-40.

Repriza secundă a început excelent pentru elevii lui Tomas Rinkevicius. Mirel Dragoste cu o triplă și Mo Pratt cu un coș pe tranziție îl forțau pe antrenorul advers să solicite timp de odihnă la scorul de 47-42. La reluarea jocului, Rareș Uță a fost primul care a înscris. Tohătan cu o triplă și Cotton din apropiere au redus din nou diferența. Din nou Dragoste și Barro au dus diferența la 8 lungimi. Gotcher a găsit rapid răspuns, iar scorul înaintea actului decisiv era 60-55. A venit momentul ca Roberts Blumbergs să iasă la rampă, cu un alley-oop, un capac și un coș de 3 puncte extrem de dificil. Toate acestea însumate au făcut ca scorul să ajungă la 68-60. Oaspeții au încercat să rămână în meci, dar Blumbergs a continuat să domine și a fost cel care a dus ecartul pentru prima dată la unul format din două cifre. A fost suficient pentru ca echipa noastră să-și asigure al doilea succes în seria cu CSO Voluntari, 82-72 la final.

În acest meci, BC CSU Sibiu a avut trei jucători în double-double, Gaston Whelan cu 16 puncte și 10 pase, plus 3 recuperări. Roberts Blumbergs cu 14 puncte și 12 recuperări, plus 2 capace și Mouhamed Barro cu 11 puncte și 10 recuperări. Mirel Dragoste a făcut și el un joc remarcabil, încheiat cu 12 puncte, 5 recuperări și o intercepție. Daniel Manchon a adăugat 10 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă.

Au mai marcat: Uță – 8 puncte (3r+1a), Pratt – 6 puncte (2r+3a), Ionescu – 3 puncte și Gavriloaia – 2 puncte (4r).

„A fost un meci foarte greu, la fel ca toate celelalte pe care le-am avut contra celor de la Voluntari. Au o echipă foarte bună și un lot foarte valoros, toată lumea știe asta. Mă bucur de victoria noastră. A fost un efort de echipă. Deja începem să ne gândim la meciul de joi. Vrem să facem din nou o partidă foarte bună.

Cu siguranță, suporterii au fost al 6-lea jucător, cum sunt de obicei. Mă bucur că sala a fost plină. Sper ca joi să fie și mai plină, dacă se poate și le mulțumesc tuturor suporterilor în numele întregii echipe” a spus Mirel Dragoste după victora din meciul 3 cu CSO Voluntari.

„A fost un meci dificil. Încă de la început am fost puțin jos, dar rezultatul echilibrează puțin lucrurile. Cred că a fost o adevărată luptă pentru jucătorii mei și ne ajută să avem o încredere mai bună. În anumite situații am avut procentaje cam slabe, dar în repriza secundă prin nivelul defensiv pe care l-am avut, am venit în ofensiv cu decizii mai bune și cu mai multă încredere în forțele proprii. De acolo am controlat jocul până la final. În orice caz, Voluntari rămâne o echipă foarte puternică. Cred că în continuare sunt favoriți în acest sfert de finală. Noi avem nevoie de recuperare și să încercăm încă o dată să câștigăm. Mergem să ne odihnim și pe două zile vom avea un meci”, a declarat Tomas Rinkevicius la final de meci.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.