
Modul în care se practică turismul sustenabil în județul Sibiu a ajuns pe masa Consiliului Național al Muntelui.
Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a prezentat joi, 20 aprilie, în prima reuniune a Consiliului Național al Muntelui, condusă de premierul Nicolae Ciucă, exemplele de bună practică și activitățile conexe în ceea ce privește turismul sustenabil. De asemenea, a fost oferit exemplul Primăriei Rășinari, care a găsit soluții pentru accesul vehiculelor în zona montană, în locuri special amenajate, fără a afecta turiștii, fauna și vegetația.
Potrivit CJ Sibiu, găsirea de soluții pentru protejarea fermierilor și turiștilor de urși și alte animale sălbatice, sprijinirea producătorilor din zona montană și a operatorilor economici în clasificarea unităților de cazare drept destinații ecoturistice au fost alte puncte atinse în cadrul reuniunii.
„În calitate de președintă a Comitetului de Masiv Parâng și membră în Comitetul de Masiv Făgăraș, doresc ca întreaga experiență pe care județul Sibiu o are în domeniul ecoturismului, dobândită prin Programul „Anii Drumeției” finanțat de către Consiliul Județean Sibiu, să fie oferită tuturor administrațiilor publice și operatorilor turistici aflați zonele montane ale României. Deși se află la început de drum, Consiliul Național al Muntelui și-a definit clar atât obiectivele, cât și structura de lucru, în cadrul căreia se află și Comisia Tehnică, din care am fost aleasă să fac parte”, transmite Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
FOTO – CJ Sibiu