Bianca Crețu, din Curciu, a fost favorita publicului la Festivalul „Lucreția Ciobanu”: „Am primit foarte multe aplauze care m-au surprins plăcut!”

Are 20 de ani, un zâmbet molipsitor și o dragoste pentru folclor nemărginită. Este din Curciu, județul Sibiu, iar săptămâna trecută s-a aflat pe scena Festivalului – Concurs al Cântecului Popular Românesc „Lucreția Ciobanu”, unde a reușit să câștige iubirea publicului, implicit Premiul pentru Popularitate. De altfel, a fost singura sibiancă din competiție, reprezentând Valea Târnavelor.

De doi ani, locuiește este în Sibiu și studiază la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, la Ingineria și Protecția Mediului în Agricultură.

„Eu am început să cânt de mică, pentru că în familia mea s-a cântat dintotdeauna. Bunicul din partea tatălui a fost cântăreț la biserică și cumva de acolo am moștenit. De altfel, și sora mea e artistă, Diana Crețu. Este sufletul meu, tot timpul este lângă mine, cum și astăzi a fost lângă mine în această zi minunată. Ea a participat la Festivalul „Lucreția Coobanu” în 2019 și a obținut Premiul CJCPCT „Cindrelul-Junii” Sibiu”, spune Bianac Crețu.
Deși dragostea pentru muzică i-a fost insuflată, cumva, de bunicul său, nu l-a cunoscut niciodată pe acesta.
„Doar pe fratele lui, unchiul meu. În continuare cântăm împreună în biserică în fiecare an de Florii în satul natal”, adaugă Bianca.

Ce înseamnă acest premiu

Pentru Bianca, premiul obținut anul acesta la Festivalul „Lucreția Ciobanu” a fost o surpriză neașteptată. Tânăra artistă a participat și anul trecut la concurs, însă atunci nu a reușit să obțină nicio distincție.
„Pentru mine, acest premiu reprezintă iubirea publicului față de mine. Am primit foarte multe aplauze care m-au surprins plăcut, întotdeauna publicul a fost alături de mine! Sincer, nu m-am așteptat, dar mi-e sufletul plin de bucurie”, spune Bianca Crețu.

Veta Biriș, un model

Pe scena Festivalulului, a impresionat spectatorii cu o doină și o învârtită din repertoriul Vetei Biriș. De altfel, marea artistă este și cea care o îndrumă în domeniul muzical. „Veta Biriș este modelul meu și ca om și ca voce. Am cunoscut-o, iar de puțină vreme am început să vorbim, să mă sfătuieacă în acest drum”, spune Bianca.
Întrebată ce va alege în viitor între muzică și inginerie, Bianca răspunde: „Ce o vrea Dumnezeu! Voi merge pe ambele drumuri”, conchide sibianca.

Bianca Crețu este elevă la Școala Populară de Arte și Meserii „Ilie Micu” din Sibiu, la clasa coordonată de Cosmin Verde.

Festivalul „Lucreția Ciobanu”, aflat în acest an la cea de-a șasea ediție, a fost organizat de CJCPCT „Cindrelul – Junii” Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.