Unde pot face drumeții sibienii, în luna mai

Am intrat în luna mai, luna florilor, a miresmelor și a culorilor. Programul „Anii Drumeției” îi cheamă pe sibieni la excursii pe traseele de munte și le dezvăluie programul drumețiilor pe această lună.

Astfel, iubitorii muntelui își pot programa excursiile și pot alege dintre drumeții în familie, circuite sau ture pe bicicletă.

Duminică, 7 mai, au loc un circuit în pădurea Bradului, cu o vizită la stejarul secular, alături de ghidul Dumitru Troancă și o drumeție tematică în familie în zona Ilimbavului, alături de Cati Naicu. Sâmbătă, 13 mai, sibienii pot alege dintre o drumeție  în familie, în zona Ilimbavului, cu ghidul Cati Naicu, o drumeție în Munții Făgăraș, pe Valea Viștei Mari, cu ghidul Radu Zaharie sau o drumeție mindful, în împrejurimile Rășinariului, alături de Adela Dadu. Dminică, 14 mai, au loc o drumeție cu un atelier de conectare cu natura, gustări tradiționale și ciocolată alături de Asociația ARNI, o drumeție în Munții Cindrel, Păltiniș-Căsuța MGS- Rășinari, cu guidul Radu Zaharie și un circuit în Munții Cindrel, Lacul Gura Râului-Runcuri, alături de Florin Ionescu. Sâmbătă, 20 mai, drumeție cu circuit: Cantonul Muncel-Cabana Gâtul Berbecului-Cantonul Muncel, cu Dumitru Troancă, o drumeție în familie în Munții Cindrel, Piatra Broaștei-Cisnădioara, cu Teodora Bobeș, o dumeție tematică în familie, în zona Ilimbavului, cu ghidul Cati Naicu, o drumeție în munții Făgăraș, pe Vârful Suru cu Radu Zaharie și un Bike and brunch Mediaș-Bazna cu ghidul Peter Lorand. Duminică, 21 mai, sibienii pot alege dintre o tură pe biciclete MTB în împrejurimile Sibiului, Pădurea Sopa-Pădurea Katrina-Dumbrava, cu Teodora Bobeș, o drumeție în familie în Munții Cindrel, pe Vârful Bătrâna, cu Claudia Popelca și o drumeție în Munții Cindrel, pe Dealurile Săliștei- Tilișca, cu Radu Zaharie. Sâmbătă, 27 mai, se vor organiza o drumeție tematică în familie în zona Ilimbavului, cu ghidul Cati Naicu și o drumeție în Munții Făgăraș, pe Valea Podragului, alături de Radu Zaharie. Ultima zi de excursii din luna mai, duminică, 28 mai, le oferă drumeților o drumeție în Munții Cindrel, Vf. Plaiului-Apa Cumpănită-MGS, alături de Radu Zaharie, o drumeție în Munții Făgăraș, Cabana Bărcaciu-M. Scărișoara, cu Dana Băncoiu, o drumeție cu circuit Rășinari- Cisnădioara, cu Claudia Popelca și o drumeție cu circuit Hosman, ghid fiind Asociația ARNI.

Programul „Anii Drumeției” este inițiat de Consiliul Județean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.