Europarlamentarul Nicu Ștefănuță: „Care este discursul cel mai european al unui lider român? Al meu este acesta al lui Kogălniceanu”

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a transmis, în timp ce se afla spre plenara de la Strasbourg, cine este el de fapt.

„Voi știți cine sunt eu? sigur nu Horodniceanu. Sunt europarlamentarul vostru, în drum spre plenara de la Strasbourg și raportez că voi face următoarele: ca omul cu bugetul, mă interesează tare mult inițiativa pentru finanțarea industriei de armament. Nu vă mint, nu sunt timpuri ușoare și trebuie să ne pregătim pentru ce e mai rău. Paza bună trece primejdia rea. De ziua Europei, intru la noapte la Serviciul de noapte cu Maria Toghina și mâine (n.r. azi) la City FM Sibiu. Dar am un mesaj special pentru voi în ziua aceasta atât de specială. Europa și România în ea și așa vreau să rămână toată viața mea. Aduc pe masa Comisiei Europene situația parcului IOR. Unii cred că nu e nicio diferență între spațiul construit și natură și ar dori să betoneze toată planeta dacă e posibil. Nu voi lăsa asta să se întâmple, pentru că respirăm aer, nu beton. Îl avem în plen pe Bundeskanzler Scholz, cancelarul Germaniei. Evident că presiunea este pe Schengen. Austria trebuie izolată iar România trebuie să intre anul acesta, altfel suntem amânați la calendele grecești”, a spus Nicu Ștefănuță.

La final, politicianul are și o provocare: „Care este discursul cel mai european al unui lider român? Al meu este acesta al lui Kogălniceanu. Al vostru? ‘În ziua când Europa va recunoaște aceea la care toți trebuie să lucrăm, va recunoaște hotărârea noastră și ne va pune sub scutul unui viitor tratat de pace european. În ziua aceea, pe această bancă nu veți mai găsi bătrâni. Ne veți găsi pe toți tineri și plini de entuziasm’ „.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.