Vizite ghidate, povestea Parcului ASTRA și povești în pijamale, în „Noaptea Muzeelor” de la Biblioteca ASTRA

Vizite și tururi ghidate, expoziții inedite și povești ce vor ciuli urechile tuturor celor ce participă – asta au pregătit reprezentanții Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu pentru „Noaptea Muzeelor”. Programul se va derula între orele 17 – 23.

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu se alătură și în acest an proiectului „Noaptea Muzeelor” și își va deschide porțile tuturor celor interesați de patrimoniul cultural local și național.

„Este foarte frumos că anul acesta aproape tot orașul se deschide. Ai fortificațiile, muzeele din Piața Mică, ai după aceea plimbarea pe pietonală, intri în micul Parc ASTRA și descoperi frumusețile Bibliotecii, iar apoi seara o închei în superbul Muzeu ASTRA cu un program special. Eu i-aș îndemna pe toți să nu vină numai într-un loc, ci să le viziteze pe toate, pentru că merită. Ceea ce facem noi e că deschidem Muzeul și, pentru prima dată, deschidem și o sală specială. Evident, avem Muzeul Asociațiunii deschis, Palatul ASTRA, Sala Festivă, iar lângă Sala Festivă avem o cămăruță unde este colecție de pictură absolut spectaculoasă, făcută de o doamnă care este autoarea picturilor cu toți mitropoliții și înalții prelați ai Arhiepiscopiei Sibiului, făcute cu mult timp în urmă. Fiica dânsei le-a donat și acum deschidem pentru a putea fi văzute, admirate. De asemenea, vă invităm la niște tururi tematice, să descoperim povestea Parcului ASTRA, care, înainte de a fi parc, a fost fortificație. Pentru copii, avem lectură în pijamale! Îi așteptăm cu părinții să citim împreună povești”, a explicat, pentru Sibiul Azi, Răzvan Pop, managerul Bibliotecii ASTRA Sibiu.

Care este programul

Așadar, publicul de toate vârstele este așteptat astăzi, 13 mai, între orele 17 -23, cu vizite ghidate în spațiile Palatului ASTRA. De altfel, pasionații de bibliofilie, memorie locală sau arhitectură, vor fi călăuziți cu ghidaj de specialitate în sălile sediului istoric al Bibliotecii ASTRA: Muzeul Asociațiunii, Sala Festivă și Expoziția de pictură semnată de Doina Veturia Papp.
Tot în această zi, vizitatorii vor avea ocazia de a participa la trei tururi ghidate, intitulate sugestiv „Povestea Parcului ASTRA”. Acestea sunt programate la orele 17, 19 și 21 și vor cuprinde povestea Parcului ASTRA și a străzilor din proximitate, expuse de istoricul Răzvan Pop, manager al Bibliotecii. Punctul de întâlnire pentru incursiunile în istoria orașului va fi spațiul de pe Terasa bibliotecii (Corpul B, et. 5).
De la ora 20, cei mai mici dintre vititatori sunt așteptați la „Povești în pijamale”, program dedicat lecturii poveștilor pentru copii. Așadar, în spațiul American Corner Sibiu (Corpul B, et.5), sunt invitați toți cei care îndrăgesc personajele de poveste, părinți și copii, deopotrivă.

„Noaptea Muzeelor” cuprinde anul acesta activități în aproape 200 de muzee, la nivel național.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.