Drumeții muzicale, la Târgul de Ecoturism din Muzeul ASTRA. Ce ofertă propune Filarmonica de Stat Sibiu

Dacă sunteți interesați de drumeții muzicale, sunteți așteptați să aflați oferta lor la Târgul de Ecoturism din Muzeul ASTRA, amenajat în zona Târgului de Țară. Filarmonica de Stat Sibiu, instituție ce își desfășoară activitatea cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, își prezintă aici oferta evenimentelor programate în perioada următoare. Potrivit lui Mihai Colibaba, purtătorul de cuvânt al Filarmonicii de Stat Sibiu, până acum, în această stagiune, au fost părtași 14.000 de spectatori.

Standul Filarmonicii a fost vizitat, ieri, în deschiderea oficială a Târgului de Ecoturism, de Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, căreia Mihai Colibaba i-a povestit despre activitățile derulate în această perioadă și cele care vor veni.
„Promovăm oferta noastră pentru următoarele luni, pentru sezonul estival. Astfel, luna iunie este o lună pe care o dedicăm în special copiilor, vom începe o serie de concerte cu muzică din filme românești pentru copii. Vom avea concerte educative și la Muzeul ASTRA, cu soliști. Deci iunie stă sub semnul copilăriei. În iulie, vom avea celebrele Zile Muzicale Româno-Americane, ediția 20, Festivalul – Concurs „Carl Filtsch”, când îl celebrăm pe copilul minune al Transiilvaniei”, a spus Mihai Colibaba.

Pe agenda marilor festivaluri ale Filarmonicii se află și celebrele „Concerte pe acoperiș”, derulate în luna august, iar printre invitați se va număra, din nou, Ada Milea.
„Ne apropiem de finalul Stagiunii, suntem în ultimul trimestru și am făcut și o statistică și ne bucurăm că suntem în creștere, ca număr de abonați, spectatori. Ieri am calculat că, de la începutul Stagiunii, am avut aproape 14.000 de spectatori la evenimentele noastre, ceea ce nu poate decât să ne bucure și vă mulțumim pentru sprijin!”, a mai spus Mihai Colibaba.

Adrian Bibu: „Felicitări pentru tot ce faceți!”

Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a felicitat Filarmonica de Stat Sibiu pentru activitățile derulate, îndeosebi pentru faptul că duce muzica clasică și în județ.

„Noi, Consiliul Județean, ne dorim o colaborare foarte bună între instituțiile noastre și, pe lângă faptul că apreciez tot ce face Filarmonica de Stat și în special domnul Lupeș de când a preluat această Filarmonică și i-a dat viață, pot să vă spun că apreciez că anul trecut s-au ținut evenimente și în județ. Și aici mă refer la evenimentul din Agnita! Pentru că noi numai așa ne putem ține turiștii în județ, dacă ținem evenimente nu doar în municipiul Sibiu și să sufocăm Sibiul, ci noi trebuie să ducem evenimentele și în județ! Automat, și municipiul va câștiga, pentru că majoritatea se vor caza tot aici. Asta e o soluție de creștere a turismului și vă felicit că ați ținut acel eveniment la Agnita și că aveți o bună colaborare și cu celalalte primării! Felicitări pentru tot ce faceți!”, a spus Adrian Bibu.

Programul complet al evenimentelor Filarmonicii este disponibil pe site-ul oficial al instituției culturale, AICI.
Cea de-a patra ediție a Târgului de Ecoturism, primul și singurul eveniment de profil din județul Sibiu, este organizat în perioada 19 – 21 mai, în cadrul programului „Anii Drumeției”, inițiat și finanțat de către Consiliul Județean Sibiu. Acesta are loc în zona Târgului de Țară din Muzeul ASTRA.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.