UPDATE| A reapărut ursoaica cu puii, în Racovița

UPDATE

În jurul orei 15, a fost semnalată reaparișia ursoaicei cu doi pui lângă barajul Hidroelectrica.
„Evitați zona! Rămâneți în locuințe! Pentru siguranța dumneavoastră: nu vă apropiați de animal, nu fotografiați animalul, nu hrăniți animalul”, este mesajul transmis de ISU Sibiu.

 

UPDATE

Potrivit autorităților locale din Racovița, ar fi vorba, de fapt, despre o ursoaică cu trei pui. Animalele au fost văzute  în zona barajului Hidroelectrica (zona CHE – fosta balastieră).

„A instituită toată procedura conform ordinului 81/2021. S-au mobilizat toate instituțiile conform procedurii si au fost prezente la intervenție: reprezentant Primăria Racovița, Asociația de Vânătoare Ursul Carpatin, ISU, Jandarmerie, Prefectură. În foarte scurt timp, ursoaica și cei trei pui au fost alungați spre pădure”, a explicat, pentru Sibiul Azi, Andreea Voicu, primarul comunei Racovița.

Aceasta mai spune că zona va fi supravegheată în următoarele zile.

De altfel, IJJ Sibiu a transmis, ulterior, o informare.

„Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a deplasat imediat în localitatea Racovița pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție. Ursoaica și puii au fost alungați înspre pădure, iar jandarmii vor rămâne în zonă pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat. Le reamintim cetățenilor ca atunci când sesizează prezența unui urs să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, transmite Floriana Picioiu, purtător de cuvânt al IJJ Sibiu.

Știre inițială

Un urs a fost văzut între localitățile Racovița și Sebeșu de Jos, arată mesajul RO-Alert transmis de ISU Sibiu către localnicii din zonă.

„ISU Sibiu a emis în urmă cu puțin timp un mesaj de avertizare RO-Alert, în localitatea Racovița, întrucât a fost semnalată prezența unui urs pe raza localității. La fața locului intervine un echipaj SMURD, pentru asigurarea măsurilor din competența ISU Sibiu. De asemenea intervin și reprezentanții instituțiilor cu atribuții în gestionarea situației”, informează Andreea Ștefan, purtător de cuvânt al ISU Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.