Maria Ranf este o gospodină desăvărșită, cunoscută de toți sibienii ce frecventează Piața Volantă Transilvania. Bunătățile ei au ajuns, în acest weekend, și la cea de-a patra ediție a Târgului de Ecoturism din Muzeul ASTRA, amenajat în zona Târgului de Țară.
Ieri, la deschiderea oficială a proiectului, fiul său, Adrian, în vârstă de 17 ani, a fost cel care a atras admirația reprezentanților Consiliului Județean Sibiu. Tânărul, elev la Liceul Tehnologic de Construcții și Arhitectură „Carol I” Sibiu, a reprezentat Punctul Gastronomic Local „Om Bun” din Alămor, afacerea de familie inițiată de Maria Ranf și la care participă, cu sufletul și mâinile dibace, toți membrii.
Adrian Bibu: „Mi-a plăcut de tine!”
În turul său printre standurile Târgului de Ecoturism, Adrian Bibu, administratorul public al județului Sibiu, a rămas impresionat de fiul gospodinei din Alămor. Ușor timid, Adrian a povestit despre cât suflet pune mama lui în bucate și despre activitățile pe care le derulează pentru turiști.
„Mama e acasă, face bunătăți pentru mâine, pentru Piața Transilvania. (…) Noi avem ateliere cu copiii, mama face pâine cu ei, cu turiștii, le explică, ei fac alături de ea, iar la final fiecare ia acasă ce face. Mai avem drumeții în natură…”, a spus Adrian Ranf.
Tânărul mărturisește că cei care aleg să beneficieze de activitățile PGL „Om Bun” sunt îndeosebi oameni ce trăiesc în mediul urban și își doresc o întoarcere la simplitate.
Întrebat de Adrian Bibu dacă, în viitor, va continua munca și afacerea familiei, acesta a răspuns hotărât: „Vreau să continui”.
De altfel, l-a invitat pe administratorul public al județului Sibiu să guste din bucatele pregătite de mama lui. „Ce îmi recomanzi?”, i-a spus Adrian Bibu. Iar recomandarea a venit iute: lichiul cu varză.
„Bravo, mi-a plăcut de tine! Succes!”, a spus, la final, Adrian Bibu.
Dialogul dintre cei doi îl puteți urmări mai jos:
În cadrul PGL „Om Bun”, puteți găsi mâncare tradițională după rețete străvechi, făcută cu multă dragoste și răbdare de Maria Ranf, sunteți provocați să participați la pregătirea bucatelor, dar veți găsi și pită de casă pregătită în cuptor cu lemne, cozonaci de casă, plăcinte și câte și mai câte.
De altfel, puteți admira peisajul din localitatea de pe Valea Secașelor din căruțe trase de cai.
Informații suplimentare despre activitățile PGL din Alămor puteți găsi pe pagina oficială de Facebook, AICI, dar și la numărul de telefon 0757769883.
Târgul de Ecoturism continuă sâmbătă și duminică cu diferite activități: