Street dance pe muzică clasică, în centrul Sibiului și la Mall

Sfârșitul de săptămână a adus două flashmob-uri de street-dance, în centrul Sibiului, în Piața Mare, și la Promenada Sibiu. Acestea au reunit muzica de violoncel, interpretată de Makcim Fernandez Samodaiev, și dansul de stradă al Clubului Sportiv „Young Till Death”. Manifestările au adunat sute de spectatori și s-au desfășurat sub egida proiectului „RoWay-NorMania”, implementat de sociaţia Florescu-Fernandez&Friends în parteneriat cu “Eikeset med 4 Strenger” (Norvegia), în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 octombrie 2023.

“Noi îmbinăm arta cu sportul şi promovăm cultura şi dansul de stradă tuturor categoriilor de vârstă. Îmi place mult acest lucru pentru că este o provocare pentru noi să dansăm pe muzică clasică. Îmi place foarte mult că avem posibilitatea să evoluăm într-un alt fel de cadru, pentru că este și o competiție cu noi, să ne integrăm pe muzică clasică”, a declarat, înaintea evenimentelor, Alex Svaricek, președinte Club Sportiv „Young Till Death”.

Cel care a interpretat la violoncel muzică clasică a fost Makcim Fernandez Samodaiev. Acesta a avut un violoncel electric.
Spectatorii s-au arătat încântați de inițiativa Asociației ”Florescu, Fernandez & Friends”, fotografiind și filmând momentele artistice.

„Am urmărit temători toată săptămâna trecută, în fiecare zi, prognoza meteo. Se anunţau ploi în intervalul în care noi programasem un flash-mob în Piaţa Mare… Am sperat că tehologia se înşală! Şi aşa a fost! Am avut parte de o vreme minunată! La fel de minunată ca publicul (ad-hoc) din Piaţa Mare. Mulţumim dansatorilor de la Clubul de Dans Sportiv Young Till Death Sibiu şi violoncelistului Makcim Fernandez Samodaiev pentru momentul inedit pe care ni l-au pregătit în cadrul Proiectului RoWay-NorMania”, au transmis, pe rețelele de socializare, reprezentanții Asociației organizatoare.

Despre proiect

Proiectul „RoWay-NorMania” va cuprinde și o pictură murală realizată în municipiul Sibiu de către artistul Claudiu Peţa pe o suprafață de aprox. 70 – 100 mp.

„În perioada iunie- iulie – august vor fi organizate două turnee. În România vom cânta în opt oraşe: Sibiu, Focşani, Braşov, Miercurea Ciuc, Odorheiul Secuiesc, Oradea, Timişoara şi Cluj iar în Norvegia în 6 oraşe. Ambele turnee vor fi făcute cu muzicieni din România şi Norvegia. Se apropie de asemenea perioada în care începem lucrul la înregistrarea podcasturilor, a basmelor româneşti şi norvegiene. Aceste înregistrări vor fi făcute cu artişti de la Teatrul Naţional Radu Stanca din Sibiu”, a mai explicat Makcim Fernandez Samodaiev.

Proiectul „RoWay – NorMania”, finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-CULTURA, este implementat de către Asociaţia Florescu-Fernandez&Friends în parteneriat cu “Eikeset med 4 Strenger” (Norvegia), în perioada 1 noiembrie 2022 – 31 octombrie 2023. Acesta are o valoare totală de 940.413,90 lei (190.055,55 euro), valoare finanțării nerambursabile fiind de 878.203,90 (177.483,05 euro).

FOTO – Rareș Helici

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.