A murit Tina Turner. Artista avea 83 de ani

 Una dintre cele mai cunoscute cântărețe, Tina Turner, a încetat din viață, astăzi, la vârsta de 83 de ani.

După o lungă luptă cu boala, Tina Turner, una dintre cele mai mari cântărețe de muzică rock a încetat din viață, în casa ei din Kusnacht, lângă Zurich, Elveția.

Potrivit antena3.ro, Tina Turner s-a născut la 26 noiembrie 1939, în orăşelul Nutbush din statul american Tennessee. Când era adolescentă, l-a cunoscut pe Ike Turner, solistul de la Kings of Rhythm, devenind în scurt timp principala vocalistă a trupei Kings of Rhythm. A înregistrat împreună cu Ike piesa ”A Fool In Love”, care a ajuns un hit în topurile din Statele Unite. În vara anului 1981, Tina Turner a susținut trei concerte la Hotel Ritz, unde a fost remarcată de Rod Stewart. Acesta a invitat-o să cânte alături de el piesa „Hot Legs”. Astfel, Tina Turner a devenit nu doar un star al anilor ’60, ci și al anilor ’80. În 1985, Tina Turner a câștigat două premii la Gala Premiilor Muzicale Americane.

Sursa citată mai arată că, în același an, a primit trei premii importante la Premiile Grammy: Cea mai bună interpretă pop („What’s Love Got to Do With It?”), Cea mai bună interpretă rock („Better Be Good to Me”) și Cea mai bună înregistrare („What’s Love Got to Do With It?”). În 1989, lansează un nou album, pe care sunt incluse hiturile ”Simply the Best”, ”I Don’t Wanna Lose You” şi ”Steamy Windows”. În septembrie 1991, apare prima compilaţie cu cele mai mari hituri ale sale, ”Simply the Best”. În 1993, apare un nou single, ”I Don’t Wanna Fight”, care îi aduce două nominalizări la premiile Grammy. Tina Turner a figurat, în 1996, în topurile americane cu două discuri single: „Missing You” şi „In Your Wildest Dreams”. Ultimul spectacol susţinut de Tina Turner a avut loc în Anaheim, la 6 decembrie 2000, în faţa a peste 18.000 de persoane. Concertul reprezintă finalul unui capitol important al vedetei. În 2008, se reîntoarce pe scenă. La 68 de ani, Tina cântă alături de Beyoncé la ediţia cu numărul 50 a Annual Grammy Awards. În acelaşi an, a susţinut un concert în Rusia şi a efectuat un turneu în Kansas, dar a avut un concert şi la Caesar’s Place în Las Vegas, alături de Cher. În 2008-2009, Tina Tuner a efectuat un grandios turneu în America de Nord şi în Europa. Un an mai târziu, a participat la Swiss Award, unde a primit un trofeu. În 2012, a fost prezentă la Viena, unde a cântat, iar în 2013, s-a recăsătorit cu producătorul muzical german Erwin Bach.

În 2019, Tina Turner a luat parte la premiera musicalului „Tina” pe Broadway, alături de soţul ei, dar şi la premiera de la Hamburg a aceluiaşi spectacol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.