Aproximativ 1.000 de profesori sibieni ies în stradă

Vineri, 26 mai, profesorii sibieni și personalul angajat în unitățile de învățământ din județul Sibiu vor ieși, din nou, în stradă. Aproximativ 1.000 de angajați vor picheta sediul Prefecturii Sibiu, între orele 10 – 12, explică SIP Sibiu.

Sindicatul Învățământului Preuniversitar Sibiu, afiliat la Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” transmite că în a treia zi de grevă, 24 mai, se înregistrează un procent de 95% unități de învățământ de pe raza județului Sibiu în GREVĂ GENERALĂ. De asemenea, se menține numărul membrilor de sindicat în grevă, respectiv 85% din total membri ai S.I.P. Sibiu.
„Precizăm că acțiunile noastre de protest nu au legătură cu susținerea vreunui partid politic și nu dorim să fie asociate cu discuțiile interne ale guvernanților. Azi, 24 mai 2023, va avea loc o ședință reunită a Colegiului Liderilor Federației Sindicatelor din Educație “SPIRU HARET” și Colegiul Național al Liderilor F.S.L.I.. La ședință au fost invitați să participe domnul prim-ministru Nicolae Ciucă, domnul Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, Hunor Kelemen viceprim-ministru, doamna Ligia Deca, ministrul Educației, domnul Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, și domnul Adrian Câciu, ministrul Finanțelor”, a mai transmis SIP Sibiu.

Conducerea SIP Sibiu mai arată că vineri, între orele 10-12, va fi un protest în fața Instituției Prefectului Județului Sibiu, la care vor participa aproximativ 1.000 de angajați din învățământul sibian.

Greva generală continuă și mâine, mai arată SIP Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.