Klaus Iohannis, Daniela Cîmpean, Mircea Crețu și Astrid Fodor au sărbătorit eroii la Cimitirul din Dumbrava Sibiului

Cimitirul Eroilor din Sibiu a fost astăzi gazda unei ceremonii emoționante, organizată cu prilejul Zilei Eroilor. Președintele României, E.S. Klaus Iohannis, a fost prezent la eveniment, alături de ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu.

La eveniment s-au aflat și oficialități sibiene, printre care Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, Astrid Fodor, primarul Sibiului, și Mircea Crețu, prefectul Sibiului. De altfel, au răspuns invitației parlamentarii de Sibiu, un număr mare de reprezentanți ai altor autorități și instituții locale, precum și cei ai Asociației Naționale a Veteranilor de Război.

„Prezentul și viitorul acestei țări este acela al unui stat democratic, integru, care se bucură de vremuri de pace, iar acest lucru se datorează în primul rând eroilor care, cu un curaj dat de o dragoste sinceră de țară, au luptat pentru a face posibilă această stare de fapt. Fiecare dintre noi, prin ceea ce realizăm sau dăruim comunității, avem obligația să ducem mai departe în suflet aceste sentimente care i-au animat, construind viitorul pentru care eroii noștri s-au sacrificat. Veșnică recunoștință și respect martirilor neamului!”, a spus Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

„Cinste și recunoștință celor căzuți pe câmpul de luptă, bărbați și femei, eroi ai neamului! Datoria noastră, a tuturor, este aceea de a demonstra că am înțeles sensul luptei și jertfei lor supreme! Dumnezeu să-i odihnească în pace!”, au transmis reprezentanții CJ Sibiu pe pagina de Facebook.

Klaus Iohannis a transmis, de asemenea, un mesaj cu prilejul Zilei Eroilor.

„Îi comemorăm astăzi, cu emoție și respect, pe toți cei care și-au dat viața în numele idealurilor noastre naționale. În fiecare an, marcarea Zilei Eroilor reprezintă un emoționant prilej pentru a aduce un omagiu celor care s-au jertfit de-a lungul veacurilor pentru libertatea și demnitatea poporului nostru, pentru independență, unitate și suveranitate. Avem datoria morală să le cinstim memoria și să-i onorăm cu înaltă prețuire pe eroii care s-au sacrificat pentru ca noi să avem astăzi un stat de drept, liber și democratic, membru al familiei europene și euroatlantice. Dumnezeu să îi odihnească în pace pe acești martiri, iar amintirea lor să rămână veșnică în sufletele noastre!”, este mesajul lui Iohannis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.