Excelența, premiată la Biblioteca ASTRA. Mihaela Seușan, directorul Centrului de Excelență Sibiu: „Suntem încă în etapa de a învăța să mergem!”

Sute de elevi care au urmat cursurile Centrului Județean de Excelență Sibiu în acest an au fost premiați, ieri, la Biblioteca ASTRA Sibiu. Pe lângă aplauze și aprecieri, ei au fost distinși cu diplome. La eveniment au participat, pe lângă elevi, părinți și profesori, și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, prin prof. Constantin Dincă, profesor de geografie și purtător de cuvânt al IȘJ Sibiu, scriitorul Radu Vancu și prof. Nicolae Suciu.

Evenimentul a cuprins și un moment de reculegere pentru o elevă de gimnaziu ce s-a stins din viață. Cei din sală s-au ridicat în picioare și au păstrat tăcerea preț de câteva secunde.

Ulterior, evenimentul a fost moderat de Mihaela Seușan, directorul Centrului de Excelență Sibiu, care a făcut o scurtă prezentare a activității Centrului.

„Suntem încă în etapa de a învăța să mergem și vă propun astăzi să avem o zi plină de vibrații pozitive și de bucurie. Mă bucur să avem alături de noi prieteni ai excelenței, atât în prezidiu, cât și în sală. Sincer, nu mă așteptam să fie atât de multă lume. Și mă bucur!”, a spus directorul Centrului.

La rândul său, scriitorul Radu Vancu a precizat, înainte de toate, că se simte emoționat din trei motive.

„În primul rând, pentru că acest eveniment este organizat de o veche prietenă, ce se dedică mult și face proiecte pentru educația din Sibiu, apoi că vorbesc în fața unui fost profesor, prod. Nicolae Suciu, care s-a chinuit să mă învețe matematică, iar în al treilea rând că vorbesc cu oameni foarte tineri”, a spus Radu Vancu.

Strategii pentru performanță

Centrul Județean de Excelență dezvoltă proiecte și programe pentru copiii și tinerii capabili de performanță și aduce împreună oameni, pentru care activitatea didactică înseamnă în sine “excelență”, pentru îmbunătățirea imaginii educației în comunitate.

„Misiunea noastră este aceea de a elabora și aplica strategii pentru selecția, pregătirea, susținerea, motivarea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte și de a promova excelența în educație”, explică reprezentanții Centrului.

Printre proiectele și activitățile derulate se numără Conferința Națională a directorilor CJEx din țară și Tabăra de matematică pentru 90 elevi înscriși. De altfel, este în lucru și revista Centrului.

Bugetul Centrului este în creștere, dar reprezentanții acestuia mărturisesc, totuși, că este insuficient.

De altfel, pentru ca performanța să atingă cotele dorite, este nevoie de bani.

„Noi sperăm ca factorii de decizie să găsească resurse pentru pregătirea copiilor, pentru ca ei să facă performanță”, a conchis conducerea Centrului.

Detalii despre activitatea Centrului de Excelență Sibiu pot fi accesate AICI.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.