Cel mai ciudat caz al salvamontiștilor: 110 mașini și 200 de persoane, blocate pe munte

Situație fără precedent în România. Se pare că mai mulți turiști proveniți din Germania, Danemarca și Suedia au rămas blocați într-o zonă dificilă situată pe Valea Cernei.

Marți seara echipele de intervenție acționau în zonă încercând să asigure coborârea fără probleme a turiștilor blocați în mașini. Într-o postare pe pagina de socializare a Salvamont România incidentul e descris drept ”Cel mai ciudat caz primit vreodată de echipele Salvamont”.

”Salvamontiștii din județele Gorj si Caraș Severin au fost alertați cu privire la existenta unor mașini blocate pe șoseaua care trece prin Gorj, prin Valea Cernei și care leagă Câmpul lui Neag -Hunedoara de Herculane – Caraș Severin. Nimic spectaculos până aici, au mai fost drumuri rupte de ploi sau înzăpezite, au mai fost mașini și oameni blocați, dar acum situația întrece orice închipuire, este vorba de 110 mașini și peste 200 de persoane !!!. Cei din mașini nu au probleme medicale, dar, cu siguranță ploile din ultimele ore au adus ceva depuneri de pe versanți și au blocat o porțiune de drum întrerupând coloana de mașini. Informațiile sunt încă incerte și, se pare ca, pietre căzute datorita ploii, au blocat drumul sau chiar au lovit mașini. Un echipaj Salvamont Gorj se va deplasa în zona , se va intersecta din lateral cu coloana de mașini ce se întinde pe aproximativ 30 de km și va încerca să intervină în caz ca se anunta vreun eveniment cu victim. Alte echipaje de salvamontisti vor pleca dinspre Herculane și dinspre Hunedoara”, se arată în postarea de marți seara de pe pagina de facebook a Salvamont România.

Sursa foto: facebook Salvamont România- Dispeceratul Național Salvamont

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.