VIDEO| Surorile Sînziana și Ioana Ștefan, spectacol pe scena Festivalului de la Șura Mare: „Ne-am simțit extraordinar, mai ales că am fost împreună!”

Ioana și Sînziana Ștefan sunt din Bucovina, dar de câțiva ani stabilite în Sibiu. Până anul trecut, cele două surori au cântat separat, iar primul proiect ce le-a legat, oficial, a fost „Noi suntem de-a lui Ștefan”. Cu acesta, dar și cu multe alte cântece din Bucuovina și Ardeal, cele două zone dragi lor, au venit și pe scena Festivalului „Fiii satului Șura Mare – Hamba. In memoriam Daniel Rosalim”, duminică seară.

„Au mai fost cu doi ani în urmă pe scena Festivalului și sunt învățate cu o primire caldă! Vă mulțumesc că ați acceptat invitația de a participa la acest festival și mai cu seamă că voi sunteți colaboratoare ale Ansamblului „Cindrelul – Junii Sibiului”, unde regretatul Daniel Rosalim a avut o activitate foarte frumoasă și îndelungată. În semn de recunoștință și spre amintirea celui care a fost Daniel Rosalim, v-am invitat în această seară aici ca să ne încântați și să ne aduceți din bucuriile sufletului vostru!”, a spus artista Izabela Tomiță, care a fost și moderatorul spectacolului.

Pe scena Festivalului, amplasată pe Terenul de fotbal din Șura Mare, cele două surori au impresionat prin legătura lor, dar și prin piesele din Bucovina și Ardeal.

„Am cântat piese de la noi din Bucovina, zona pe care o reprezentăm cu mare drag, dar și piese de aici, din Ardeal, de la Sibiu, pentru că Sibiul ne-a adoptat atât de frumos și acesta este felul nostru de a arăta recunoștință și iubire”, a spus Sînziana, într-un interviu acordat presei.

Ioana a completat și a spus că au crescut de mici cu muzica Ardealului: „De mici ne-a fost foarte drag să cântăm de aici!”.

Despre Daniel Rosalim: „Era un artist care transmitea mult, punea mult suflet”

Cele două artiste nu au apucat să îl cunoască pe regretatul Daniel Rosalim, căruia îi este dedicat Festivalul.

„Eu sunt de mai mult timp în Sibiu, însă nu am avut șansa să îl cunosc personal. Mi-ar fi plăcut, am auzit foarte multe lucruri frumoase despre el. Piesele sunt tare frumoase, avea un repertoriu bogat. Sunt piese alese cu grijă, care cu siguranță vor fi transmise mai departe. Sunt mulți copilași care îi cântă piesele”, a spus Sînziana.

„Se vedea că era un artist care transmitea mult, punea mult suflet”, a precizat și Ioana.

Cele două surori au mărturisit că s-au simțit foarte bine pe scena de la Șura Mare și că abia așteaptă să revină în fața localnicilor de aici. „Aici ne-am simțit extraordinar, mai ales că am fost împreună. Noi avem proiecte împreună de foarte puțin timp. De fiecare dată când se întâmplă asta ne bucurăm și ne emoționăm tot mai mult!”, au spus tinerele.

De altfel, Ioana are și legături mai strânse cu comunitatea din Hamba: „Eu simt oamenii de aici ca și consătenii mei. Soacra mea locuiește aici, în Hamba și venim destul de des aici”.

Sărbătoarea „Fiii Satului Șura Mare – Hamba. In memoriam Daniel Rosalim” a avut loc weekendul trecut, între 26 și 27 august.

Proiectul a fost organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Șura Mare, fiind o acțiune cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin Agenda Culturală 2023.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.