Pompierii sibieni care s-au luptat cu flăcările în Grecia s-au întors acasă: „Experiența a fost unică, din toate punctele de vedere! Cu toate acestea, sperăm din tot sufletul să ne ferească Dumnezeu de așa ceva!”

De la începutul lunii august, pompierii români au executat misiuni de sprijin în Grecia, pentru a ajuta pompierii greci în lupta cu flăcările care au afectat o bună parte din teritoriul Republicii Elene. Astăzi, ultimii pompieri sibieni plecați au ajuns acasă.

În această perioadă 30 de pompieri militari sibieni au participat la această misiune internațională și, de asemenea, au fost angrenate în misiune și două autospeciale de stingere incendii de pădure din cadrul ISU Sibiu.

Astăzi au ajuns acasă ultimii pompieri plecați.

„Experiența a fost unică, din toate punctele de vedere! Cu toate acestea, sperăm din tot sufletul să ne ferească Dumnezeu de așa ceva! Cele mai apăsătoare lucruri pe care le-am văzut acolo nu au fost flăcările în sine, ci marea de cenușă rămasă în urmă, tristețea și, totodată, recunoștința din ochii oamenilor cu care ne-am intersectat pe drum. Apa și focul sunt binecuvântare și necaz, deoportivă. De data asta, am văzut dezastrul pe care focul îl lasă în urmă. Ne bucurăm că suntem înapoi acasă, la familii și alături de colegi. Cu toate cele văzute și trăite, vom continua să facem ceea ce mereu știm mai bine: să ajutăm și să salvăm”, au transmis aceștia, la final de misiune în Grecia.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.