Cum poate fi „Primul meu cont de investiții”? Aflăm săptămâna viitoare, la Biblioteca ASTRA!

Dacă vreți să știți cum poate arăta și cum se creează primul cont de investiții, sunteți așteptați miercuri, 18 octombrie, de la ora 18, la Biblioteca ASTRA.

Sibienii sunt invitați miercuri, 18 octombrie, ora 18:00 să participe la workshop-ul „Primul meu cont de investiții”. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, în zona American Corner. Participarea este gratuită și se face pe bază de înscriere. Rezervă-ți locul pe invest@financiaria.ro.

„Vino să afli, pas cu pas, cum să deschizi primul tău cont de investiții! Este un eveniment în cadrul căruia vei afla dintr-un singur loc despre platformele de tranzacționare, despre Bursa de Valori București și alte burse internaționale. Vei afla despre costurile investițiilor: comisioane, taxe, impozite. Vei avea, de asemenea, ocazia să descoperi cum să-ți dezvolți obiceiuri financiare sănătoase indiferent de veniturile tale lunare.”, transmit organizatorii.

Potrivit organizatorilor, temele abordate vor viza:  cultura financiară și detalierea unor concepte cheie: datorii, economii, investiții, tipuri de investiții, ce înseamnă piața de capital; Principii de investiții și riscul investițional; ce înseamnă portofoliu de investiții și cum se construiește; despre BVB și alte burse pe care se poate investi; ce trebuie să știi ca să poți investi pe piața de capital; să investești printr-o firmă de brokeraj sau independent; platforme de tranzacționare; cum alegi companiile în care să investești; costuri: taxe, comisioane și impozite; mindset de investitor – cum ni-l putem forma

Ce NU este acest workshop? „Nu este un eveniment în cadrul căruia să înveți despre câștiguri mari peste noapte. Nu înveți despre cum să investești în criptomonede. Nu-ți promitem ponturi de investiții și nici nu-ți vom spune în ce companii să investești”, transmit organizatorii.

Evenimentul este organizat de Flavian- Cătălin Pah (consultant de investiții, investitor, antreprenor, partener de independență financiară), care are de asemenea, o experiență de 5 ani ca investitor la Bursă.
„Sunt de peste 5 ani investitor la Bursă, dar nu trăiesc doar din asta. Sunt tot felul de consultanți care promit îmbogățire rapidă, dar nu sunt eu acela. Cred, însă, că investițiile sunt cel mai bun mod de a deveni indepedent financiar sau de a-ți asigura un anumit grad de libertate financiară. Altă cale nu cred că este. Pentru că oricât de mult ai munci, fie ajungi la burnout, fie devii și mai dependent de acel job. Cheia este, așa cum ai auzit, probabil, de multe ori, să faci banii să muncească pentru tine.  Între timp am devenit consultant de investiții financiare, certificat de către Institutul Bancar Român. Am dorit să pot oferi informație bine documentată, nu doar din experiența proprie sau idei culese de pe internet”, spune Flavius.

Cei care vor veni la workshop vor primi informații bine documentate, vor avea ocazia să facă networking cu ceilalți participanți care doresc să investească, vor avea ocazia să câștige o consultație de investiții 1 la 1, vor asista la o simulare de deschidere de cont ca să vadă exact cum se face, vor descoperi că investițiile nu sunt doar pentru cei cu mulți bani.

Pentru cine este acest workshop?
  • Dacă ai obiceiul să economisești
  • Dacă ai primit o moștenire recentă și vrei să îți multiplici banii
  • Dacă ești antreprenor și vrei să-ți investești dividendele
  • Dacă ești un investitori în primul an de investiție
Ce pierzi dacă alegi să nu participi?

– Vei rămâne cu sentimentul că oricât ai citi despre investiții de pe internet tot nu rămâi cu mare lucru.

– Vei afla pe banii tăi care sunt pericolele dacă investești fără să fii bine informat.

– Te vei încurca în etape de urmat, pentru că nu vei cunoaște care sunt primii pași ca să-ți deschizi un cont de investitor.

Pentru cine nu este acest workshop?
  • Dacă ești mulțumit cu statutul tău financiar
  • Dacă nu te-ai întrebat niciodată cum este să investești pe bursă

„Radio Cluj și Radio Antena Sibiului sunt partenerii noștri media pentru evenimentul de la Sibiu. Alături de ei, încercăm să aducem workshopul „Primul meu cont de investiții” cât mai aproape de ascultătorii din Sibiu și nu numai.”, transmit organizatorii.

Descoperă cum să deschizi Primul Tău Cont de Investiții la workshop-ul găzduit de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.