O cafea pe Vârful Cânaia este recompensa drumeției de duminică

Sibienii sunt așteptați, duminică, să își bea cafeaua pe Vârful Cânaia din Munții Cindrel. Anii Drumeției le pregătește o drumeție de nivel mediu, de aproximativ 8-10 ore.

Sibienii iubitori ai muntelui sunt așteptați duminică, 12 noiembrie, la o excursie de nivel mediu. Dar care necesită rezistență fizică, deoarece, diferența de nivel de 600 de metri va fi parcursă timp de 8-10 ore. ”Plecarea va fi duminică, 12 noiembrie, la ora 7:00 din fața Gării Principale cu mașinile personale. Vom ajunge la Păltiniș la ora 7:45, de unde vom începe drumeția parcurgând traseul spre Șaua Bătrâna – Vârful Rozdesti – Șaua Serbanei (pauză de masă) – Vârful Niculesti – Vârful Cânaia 2057 m, unde ne vom bucura de o cafeluță bună și caldă. Dacă vremea ne permite, putem ajunge și la Iezerul Mare. Apoi ne vom întoarce pe un traseu diferit prin Refugiul Cânaia. Preconizăm că vom ajunge înapoi în Păltiniș cel târziu la ora 17:30”, au transmis reprezentații Anii Drumeției.

Care este echipamentul necesar și cât costă drumeția

Cei care vor să ia parte la această drumeție trebuie să aibă la ei  tricouri de schimb, bocanci de munte de iarnă cu glezna înaltă (de preferat să se folosească pungi între șosete), pelerină de ploaie, bețe de hiking (recomandat), geci de iarnă, căciulă, pantaloni și șosete de schimb, parazapezi, mănusi, lanternă, fluier, sticlă cu apă și sandwichuri. Costul excursiei este de 75 de lei/persoană. Vor fi însoțiți în această excursie de Nicoleta Ocneriu – ghid montan.

Sursa foto: facebook Anii Drumeției

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.