VIDEO| Protest în Piața Mare: „Am ieșit pentru fătălăii de la Parlament, care vor să ne scoată cash-ul!”

Câțiva sibieni s-au adunat, miercuri seară, în Piața Mare, în fața Primăriei Sibiu, pentru a protesta față de proiectul de ordonanță de urgență referitor la plafoanele privind utilizarea plăților cash.

Aceștia au scandat, printre altele, „Jos Guvernul trădător!”, „Ieșiți din casă, dacă vă pasă!” și „Rușine să vă fie!”.

„Am ieșit pentru fătălăii de la Parlament, care vor să ne scoată cash-ul și pentru toți nenorociții! Jos cu ei! Ne-am săturat, ne-au mințit destul! Acum ce vor să ne ia? Salariul să ni-l controleze, banii? Viața, aerul, ce? Rușine! Rușine să vă fie! Am salariu și nu mă descurc! Am un copil de întreținut, vrea să-mi ia cash-ul? Jos Ciolacu, jos Iohannis!”, a spus o sibiancă.

„Dacă vreți democrație, ieșiți, luptați pentru ea, ieșiți la proteste! Să le demonstrăm ticăloșilor că nu suntem sclavii lor! Nu suntem proștii lor! Vrem democrație, nu dictatură!”, a continuat altă sibiancă.

Camelia este proprietar al unui restaurant din centrul Sibiului și este nemulțumită de măsurile fiscale impuse.

„Ați văzut ce măsuri fiscale s-au impus persoanelor fizice, mărirea impozitelor! Am ieșit pentru o viață mai bună, pentru că, de fapt, suntem sclavi! Nu mai suntem liberi! Am ieșit pentru libertatea noastră care a fost câștigată în 1989 de către părinții noștri! Ei au câștigat această libertate, noi trebuie să o menținem! Pentru asta am ieșit în stradă! Suntem limitați, sclavi! Ați văzut că toate s-au scumpit: de la utilități, apă, gaz, curent, mâncarea! Te duci cu 100 de lei și nu iei nimic! Sunt persoane care au afaceri, iar afacerile merg în jos. Efectiv, noi nu putem să prosperăm, s-a modificat impozitul. Nu o ducem deloc mai bine! Noi, care avem afaceri, suntem mai săraci decât cei care lucrează, sunt angajați, pentru că noi ne zbatem să le dăm salarii angajaților. E foarte greu să dai un salariu! E o situație foarte grea”, a declarat aceasta.

Proiectul de ordonanță de urgență prin care se modifică plafoanele privind utilizarea plăților cash a fost pus în transparență publică pe site-ul Ministerului de Finanțe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.