Dan Barna: „Avem impresia că trăim într-o Românie care nu are legătură cu noi!”

Dan Barna a declarat, într-o conferință de presă susținută joi la Sibiu că, în momentul de față, „România se află în situația unei guvernări nu doar mincinoase, ci utopice”.

„Și spun asta pentru că, dacă ne uităm la declarațiile politice ale PNL la Sibiu, ale PSD, PNL la nivelul țării, avem impresia că trăim într-o Românie care nu are legătură cu noi. Cunoașteți foarte bine această imagine, Tribunalul din Sibiu, o rană pe fața orașului, o escară pe ceea ce însemană urbanismul din acest oraș, de 21 de ani. Și am avut zilele trecute o declarație a doamnei Turcan, ministrul Culturii, în prezent deputat de Sibiu, care spunea că proiectul Tribunalului Sibiu intră în linie dreaptă. Nu există ironie mai mare decât după 21 de ani să ți se spună că se va lua torul de la zero, că se caută un alt consultant, care să facă alte studii de fezabilitate, pentru o clădire emblematică altădată a orașului. (…) Să le spui sibienilor că reluăm un proiect de la zero și să prezinți asta ca pe o reușită sau ca pe o victorie, este un lucru caraghios. La fel se întâmplă și cu o altă situație. De niște ani de zile d-na Cîmpean ne spunea cum vom avea un spital județean în Sibiu. Astăzi este același câmp, același panou, unde acum ceva ani erau filmări spectaculoase de cum bolnavii vor beneficia de cele mai moderne servicii. Ne spunea doamna Cîmpean că proiectul spitalului din Sibiu este cel mai avansat din România. Astăzi, același proiect, al spitalului din Sibiu, este cel mai fără finanțare din România. Avem acolo același panou, doar că este ruginit la momentul acesta, și aceeași poveste în care se spune că lucrurile vor merge bine și că Sibiul stă foarte bine pe zona de investiții”, a spus Dan Barna.

Vicepreședintele USR a mai declarat că a urmărit conferința de presă susținută de PNL, „unde eram amenințați din nou cu un val de investiții”.

„Sibiul este pe locul 27 din România la finanțări și pe locul 20 la proiecte europene. Sibiul cu fiecare an de guvernare PSD devine un județ mai tern și mai slab dezvoltat. Investițiile sunt doar promisiuni, sunt doar mereu luări de la zero a ceea ce înseamnă o guvernare PNL care s-a predate și a devenit argatul PSD-ului, și din acel moment spitalul județean a dispărut de pe lista proiectelor din PNNR. Atunci când USR a fost la guvernare și am cerut modificarea proiectului pentru a putea beneficia de o finanțare PNNR, ni s-a răspuns că nu, avem nevoie de proiect spectaculos și nu e problema finanțării, nu e una reală, și iată că vedem acum din nou că suntem pe nicăieri cu acest spital care a fost una din promisiunile majore ale PNL-ului în campanie. Nu mai vorbesc de România educată și tot valul de minciuni, începând cu președintele Iohannis si continuând cu PNL-ul predat complet în ceea ce înseamnă administrația PSD. Toate acestea arată că așa nu se mai poate, nu mai putem continua, și sibienii și românii nu mai pot continua cu o guvernare care nu va face decât să ne îngroape și să ne îndepărteze de Europa și de perspectivă”, a spus deputatul sibian.

Dan Barna a amintit în cadrul conferinței de presă de la Sibiu și despre proiectul parcărilor.

„Vreau să mai vorbesc despre subiectul parcărilor, subiect devenit foarte de actualitate. Vedem că Primăria propune un plan tarifar, niște costuri care sunt mult mai mari decât în alte municipii din România și mai mari decât parcările private din Sibiu. Îi felicit pe colegii mei consilieri locali și județeni din Sibiu care au organizat o dezbatere bună, la care au venit câțiva zeci de cetățeni. Le-au ascultat punctele de vedere și vom veni săptămânile următoare cu o propunere adaptată stadiului actual pe ceea ce înseamnă parcările din Sibiu, unde nu putem vorbi de cine știe ce investiții în ultima perioadă din partea Primăriei. Cel de-al doilea proiect, și mai important, și mai dramatic, este cel legat de solicitarea colegilor mei din USR, locali și județeni, de finanțarea construirii unui centru de reabilitare pentru persoanele dependente, în special minori. În momentul de față România se confruntă cu ceea ce înseamnă dependența de droguri, de păcănele și de jocuri de noroc, și știți foarte bine campania URS ”Fără păcănele”. Ceea ce au solicitat colegii noștri a fost ca la nivel de consiliu județean să existe o decizie pentru construirea unui astfel de suport, părinții sunt disperați, au nevoie de suport și de sprijin în acest domeniu. Răspunsul a fost că nu ar fi cadru legislativ. Este eterna scuză birocatică pe care PNL o flosește de ani de zile pentru a justifica că nu vrem să facem și dăm vina pe legislație. Scuza că nu se poate este exact ce sibienii aud deja de prea mult timp. Vine 2024, vin alegeri, hai să ne uităm în jur și să vedem care sunt opțiunile reale”, a conchis Barna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.