Drulă, președintele USR, la Sibiu: „Ce se întâmplă în fiecare zi devine pentru România o zi pierdută cu PSD și PNL la guvernare”

Cătălin Drulă, președintele USR, a declarat într-o conferință de presă susținută la Sibiu săptămâna aceasta că „Ce se întâmplă în fiecare zi devine pentru România o zi pierdută cu PSD și PNL la guvernare”.

„Este un atac la adresa stabilității financiare a României, și un atac asupra economiei românești, desfășurat de această guvernare, cu intenție. În cazul domnului Iohannis, primul turist al țării, cazul domnului Ciolacu și al PNL-ului, fapta este săvârșită cu intenție. Iar această faptă este uciderea economiei românești. Un program pesedist de creștere a taxelor, de umflare a furtului de la stat, portbagajele cu bani, contractele cu dedicație pentru BMW-urile prietenului președintelui, toate exemplele pe care le vedem zi de zi, pensiile nesimțite speciale de care nu s-au atins și care vor continua zeci de ani, blocarea primăriilor, blocarea investițiilor, primarii sunt disperați pentru că aveau investiții în curs pentru școli, pentru străzi, pentru beneficiul cetățenilor, și au fost blocate de un guvern iresponsabil plățile. Nu cheltuielile, ci plățile. Ăsta este comportamentul unui țepar. Avem un guvern care îi pune pe primari de a da țepe. Devin administrațiile locale forțate de o guvernare care a luat-o complet razna. Nu s-ar fi putut niciodată ajunge aici fără complicitatea PNL. Să ne aducem aminte că PSD, care știam că este capabil de așa ceva, și de care România s-a temut, s-a ferit, împotriva căruia a protestat, a avut doar 30% la alegerile din 2020. Cu 30% nu-ți poți pune în practică un program de guvernare. Au primit cadou de la Iohannis încă pe atât, procente pe care votanții le dăduseră pentru program de dreapta, pentru program liberal, și așa s-a ajuns aici. Acest program de distrugere a economiei românești este pus în practică zi de zi cu girul PNL, are ca autor PNL, ministrul Finanțelor este ministru PNL și cu toate voturile în Parlament ale PNL. Ultimul subiect este o bătaie de joc la adresa pensionarilor. Un proiect prin care îi amăgesc cu o creștere de pensii, care spune chiar Ministerul Finanțelor că este nesustenabilă, pentru care nu există bani, pentru care se amenință cu blocajul, dar totul de ochii lumii pentru că în două ore se rezolvă și apoi PNL votează în unanimitate o lege despre care în acte oficiale spune că va distruge bugetul României. Este un comportament iresponsabil pe care îi știm al PSD-ului vechi, îl tot pun cu un an înainte de alegeri, amăgesc oamenii de parcă pesiile n-ar fi un drept câștigat care să fie bazat pe predicitibilitate. Evident că orice om normal își dorește ca veniturlie să crească. Și veniturile celor care sunt în activitate și ale celor care sunt la pensie. Dar asta se poate face bazat pe creștere economică și bazat pe reducerea jafului de la stat. Atunci când tai pensiile speciale, atunci când tai sinecurile, contractele cu dedicație, se face loc în buget pentru a crește pensiile. Este un program despre care scrie negru pe alb ministrul Finanțelor că în 2025 urmează dezastrul. Și de fapt este aceeași poveste a PSD-ului de 30 de ani încoace”, a spus Drulă.

Președintele USR consideră că „Dăm cu o mână, luăm cu trei”.

„Pentru că exact acest program va alimenta inflația, va frâna economia, deja economia României intră în curând în recesiune, va distruge finanțele țării, va duce la un program de ajustare totală, creșteri de taxe anunțate de ministrul Finanțelor, dar de toate acestea nu le pasă, pentru că contează un singur lucru: să rămână la putere. Și aici trebuie să spunem stop. Și noi USR-ul și polul de dreapta pe care îl construim în jurul nostru și România care își dorește să rămână în libertate și prosperitate va trebui să ne găsim resursele de coeziune, de rezistență și în 2024 să spunem stop acestei barbarii. Dacă reușesc să își pună în practică planul diabolic urmează un deceniu de stagnare, urmează alunecarea României în sărăcie, în regres al democrației, care deja se întâmplă. Oameni plecați din țară, o generație pierdută. Pentru toate motivele astea avem toți responsabilitaea să ne adunăm anul viitor și să spunem stop, așa nu e mai poate. De aceea construim în jurul USR un pol de dreapta, cu toate forțele care cred cu adevărat înntr-un program liberal, cu responsabilitare față de banul public, cu gestiunea finanțelor țării pe baza legii, cu accent pe investiții și pe creștere economică, cu respect față de mediul privat, care tremură în aceste zile. Acesta este programul cu care intrăm în alegerile de anul viitor, pe toate rundele de alegeri, alegerile locale, alegerile pentru primării, buna gestiune a primăriilor, și vedem câte probleme sunt în toată țara și sunt probleme bineînțeles și în Sibiu”, a mai spus Cătălin Drulă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.