VIDEO| S-a deschis Târgul de Crăciun! Andrei Drăgan Răduleț, organizator: „Ediția din acest an este una foarte interesantă! Am lucrat la multe detalii!”

Deși vremea nu a fost prea prietenoasă, aseară, mii de sibieni și turiști din țară și străinătate s-au strâns în Piața Mare, la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun.

Iluminatul festiv a fost aprins la ora 19, când vizitatorii, alături de organizatori, au realizat numărătoarea inversă și au aprins bradul, cupola și instalațiile din jur.

„Ediția din acest an este una foarte interesantă, aduce foarte multe lucruri noi, păstrând foarte multe lucruri tradiționale. Am lucrat la multe detalii, cine a mai văzut Târgul de Crăciun din Sibiu în alți ani, o să vadă, căsuțele arată mult mai elegant, am lucrat la decorațiuni, fiecare căsuță are acum o steluță, o steluță tipic germană, din acea zonă vine și arată foarte frumos, există ghirlande de brad foarte frumoase la fiecare căsuță. Foarte multe căsuțe sunt efectiv noi, căsuțele pe care le-am avut le-am revopsit total. Mai avem o nouă parte a Târgului de Crăciun, la Palatul Brukenthal, chiar aici în Piața Mare. De asemenea, cam 30% dintre expozanți sunt noi, și cei care au mai fost aici în trecut nu se vor plictisi, vor găsi totuși ceva nou”, a spus Andrei Drăgan Răduleț, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu, pentru Sibiul Azi.

La eveniment au fost prezenți turiști din țară și străinătate. De exemple, Jonathan a venit din Germania special pentru Târgul de Crăciun.

„Am venit special pentru Târgul de Crăciun de la Sibiu! Este pentru prima dată și nu regret că am bătut atâta drum! E superb!”, a spus acesta.
De altfel, tot pentru prima dată, Roxana a venit alături de soțul și fiica ei din Brăila.

„Am venit să vedem orașul și Târgul de Crăciun! E minunat!”, a spus aceasta.

Organizatorii se așteaptă ca Târgul să fie plin

Organizatorii se așteaptă ca și în acest an să doboare un nou record privind numărul de vizitatori în Târgul de Crăciun.

„Ne așteptăm să nu fie mai puțini ca în anii trecuți, în ultimii ani toate lucrurile care influențează numărul de turiști s-au schimbat în așa fel încât e greu să mai poți schimba ceva, un eveniment negativ, mai degrabă, din păcate influențează. Dar am văzut că numărul de turiști a rămas în jur de 250.000. Am văzut din cifrele statistice că anul acesta Sibiul și-a revenit la cifrele din 2019, care era anul anterior record, ceea ce mă face încrezător să cred că și de acum încolo Târgul va fi din nou vizitat la capacitate maximă”, a spus Andrei Drăgan Răduleț.

Atelierele lui Moș Crăciun, atracția copiilor

Și în acest an, vor continua, la căsuța specială, atelierele lui Moș Crăciun.

„Atelierele sunt highlight-ul copiilor și mă bucur să spun că în 8 noiembrie, la ora 10,00, am început înscrierile. E un sistem electronic prin care grupele de școli se pot înscrie, și 80% din locuri s-au ocupat în mai puțin de două ore. În prezent avem 5600 de copii care vor începe de luni să-l viziteze, și de-abia aștept. Este practic și pentru noi legătura cea mai bună pe care o avem cu copiii”, a mai spus organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu.
Evenimentul va fi deschis până în 2 noiembrie, în Piața Mare și în curtea interioară a Palatului Brukenthal din centrul orașului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.