ARCHAIC, o pauză binevenită de la agitația vieții, la Biblioteca ASTRA

Expoziția ARCHAIC, o pauză binevenită de la agitația vieții, de vizitat până în 5 decembrie, la Biblioteca ASTRA.

Expoziția ARCHAIC și lansarea, în data de 17 noiembrie 2023, a albumului de fotografie cu același nume, semnate de artistul Jeno Major la Biblioteca #ASTRA Sibiu sunt fragmente de lumină dăruite în antiteză cu cenușiul monoton al ultimelor zile. Publicul numeros a apreciat în mod deosebit farmecul autentic care definește esența satului românesc imortalizat de fotograf. Volumul cuprinde imagini spectaculoase din viața rurală și anecdote despre realizarea acestora.

Fire solitară și contemplativă, artistul Jeno Major aduce în fața publicului lucrări emoționante, care par să prezinte universuri aproape necunoscute, din lumi paralele, deși ele încă mai pot fi admirate în România neatinsă de timp. Fotograful admite că meritul său este acela de a observa ceea ce i se așterne în fața ochilor, uneori captând #imagini extraordinare din mașină, într-o secundă de #inspirație, alteori realizând adevărate expediții pentru câteva cadre bune.

Expoziția ARCHAIC rămâne deschisă, în spațiul American Corner Sibiu (etajul 5 al Bibliotecii Județene ASTRA), până în data de 5 decembrie 2023, pentru toți cei care au nevoie de un strop de calm și frumos într-un prezent din ce în ce mai agitat.

Activitățile Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu se desfășoară cu susținerea financiară a Consiliului Județean Sibiu.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.