Peste 150 de misiuni ale pompierilor sibieni, în acest sfârșit de săptămână

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au răspuns prompt, în weekend-ul ce a trecut, unui număr de 153 de solicitări venite pe numărul de urgență 112. Dintre acestea, în 146 de situații a fost necesară acordarea asistenței medicale de urgență de către echipaje de prim-ajutor medical calificat SMURD, iar trei intervenții au fost pentru stingerea unor incendii.

Pompierii Detașamentului Mediaș au intervenit de urgență duminică dimineața în jurul orei 10:00, pe strada 1 Decembrie 1918 din municipiul Mediaș, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la un apartament situat la etajul 4 al unui imobil cu 4 etaje. La fața locului au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autoscară, o autospecială de primă intervenție și un echipaj SMURD.

Pompierii au deblocat ușa apartamentului, acesta fiind inundat cu fum. Incendiul a fost localizat și lichidat în scurt timp, acesta se manifesta într-o cameră din apartament, fără să se extindă în întreaga locuință sau la acoperiș.

Din nefericire în interior a fost găsită o persoană de sex masculin de aproximativ 60 de ani, decedată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost fumatul în apropierea materialelor combustibile.

Pompierii sibieni au intervenit de urgență aseară, la ieșire din localitatea Poplaca pentru localizarea și lichidarea unui incendiu la o cabană nelocuită. La fața locului s-au mobilizat două autospeciale de stingere, o autoscară și un echipaj SMURD.

Incendiul se manifesta generalizat la întreaga construcție pe o suprafață de aproximativ 100 mp.

Pompierii au lichidat incendiul, cabana fiind afectată în totalitate. De asemenea, echipajul SMURD a acordat îngrijiri medicale unui bărbat (proprietarul) de 49 de ani care a suferit un atac de panică și a fost transportat la UPU Sibiu.

Cauza izbucnirii incendiului a fost efectul termic produs la un șemineu care avea coșul de fum neprotejat termic față de materialele combustibile.

Aseară, în jurul orei 23:00, pe Aleea Seviș din municipiul Sibiu, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la mai multe tomberoane de deșeuri cu două autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. Incendiul cauzat de utilizarea intenționată a sursei de aprindere a afectat un număr de opt tomberoane precum și gardul care delimita locul de colectare a deșeurilor.

Nu au fost înregistrate victime.

Mai multe informații utile despre prevenirea situațiilor de urgență care vă pune în pericol viața, dar și bunurile, găsiți pe aplicația DSU, care poate fi descărcată din Google Play și AppStore, dar și pe  platforma https://fiipregatit.ro/

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.