Maratonul Internațional Sibiu 2024 a dat startul înscrierilor de proiecte

Fundația Comunitară Sibiu a dat startul înscrierilor de proiecte pentru care se va alerga la cea de-a 13-a ediție a Maratonului Internațional Sibiu, eveniment care va avea loc în 25-26 mai 2024. Ca de obicei, sunt așteptate propuneri care soluționează probleme din comunitatea locală, dar și care vor să aducă un suflu nou în zonă. De asemenea, sunt încurajate să aplice echipe noi, la început de drum – indiferent dacă au sau nu personalitate juridică. În acest an nu există un număr fix de proiecte care vor intra în cursă – lista proiectelor finaliste va fi stabilită de către membrii juriului, în funcție de calitatea aplicațiilor. Termenul limită de aplicare este 16 februarie, ora 12:00 (la prânz).

Cine poate aplica?

Pot aplica atât ONG-uri, cât și echipe informale (grupuri de prieteni, fără personalitate juridică).

„Le recomandăm celor care aplică pentru prima dată să contacteze echipa Fundației Comunitare Sibiu pentru o consultare, atât pentru a ne cunoaște și înțelege mai bine, cât și pentru a fi ajutați să scrie cea mai bună variantă a aplicației, astfel încât să aibă șanse mai mari ca proiectul să meargă mai departe, calitatea aplicațiilor fiind un criteriu important în selecția cauzelor finaliste”, a declarat Gabriela Cuzepan, grant manager la Fundația Comunitară Sibiu.

Consultații și modul de aplicare

Ca în fiecare an, echipa Fundației Comunitare Sibiu va oferi sprijin în scrierea proiectelor, pe criteriul primul venit, primul servit, iar întâlnirile de consultare vor avea loc în perioada 15.01 – 14.02.2023.

Mai multe informații despre condițiile de participare, criteriile de selecție, ghidul de participare și formularul de aplicare se găsesc pe platforma sibiu.grantmanager.ro. Pentru a înscrie proiectul, aplicanții trebuie să completeze formularul până în data de 16 februarie 2024, ora 12.00 pm (la prânz). Încurajăm echipele să redacteze aplicația cât mai repede pentru a lăsa timp pentru eventuale clarificări și consultări cu echipa fundației. Pentru orice întrebări sau nelămuriri, putem fi contactați la proiecte@fundatiacomunitarasibiu.ro.

Ediții precedente

La ediția din 2023 a Maratonului Internațional Sibiu au fost finanțate 47 de proiecte, pentru care s-au strâns 983.978 lei. Pentru aceste cauze s-au pus în mișcare 6.560 de alergători, adulți și copii, care au fost susținuți de circa 4.324 de susținători.

De-a lungul celor 12 ediții, prin intermediul maratonului s-au pus pe picioare în jur de 325 de proiecte diverse: construcția unui refugiu alpin, protejarea berzelor albe, cursuri de educație arhitecturală, muzicală sau chiar civică, renovarea și dotarea bibliotecilor și curților școlilor – inclusiv din mediul rural, amenajarea de săli polisenzoriale, repararea unei sinagogi, echipamente medicale pentru animale sălbatice rănite, prevenția bolilor neurodegenerative, sterilizarea câinilor și pisicilor fără stăpân, activități cu și pentru persoanele cu dizabilități, achiziția de echipamente medicale etc.

Maratonul Internațional Sibiu este un eveniment sportiv de strângere de fonduri pentru cauze din comunitatea locală. Evenimentul aduce împreună întreaga comunitate: cetățeni, organizații, companii și autorități publice. Prin intermediul maratonului, Fundația Comunitară Sibiu își propune să susțină spiritul de inițiativă al sibienilor – idei bune care pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții.

Fundația Comunitară Sibiu este un finanţator privat local ce identifică, promovează şi finanţează iniţiative şi proiecte ale comunităţii sibiene – ONG-uri, grupuri de iniţiativă, companii, persoane fizice – contribuind, astfel, la dezvoltarea locală. Fondurile sunt colectate, administrate şi distribuite prin intermediul granturilor și al burselor.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.