VIDEO| Livia Taloi sau Ema din „Trăsniții”, în „Iubire dublu distilată” la Sibiu: „A fost o etapă foarte importantă din viața mea, o etapă în care am crescut și m-am dezvoltat ca actriță!”

Carismatica Ema din renumitul serial televizat „Trăsniții” a fost, seara trecută, pe scena Sălii Thalia, unde a jucat în spectacolul „Iubire dublu distilată”, de Ion Bogdan Martin, în regia lui Alin Brancu. Într-un interviu acordat presei sibiene, aceasta a povestit atât despre comedia în care a jucat unul din rolurile principale, cât și despre cele două decenii în care a bucurat publicul, alături de prietenii săi din „Trăsniții”.

Înainte de toate, a mărturisit că la Sibiu a avut de fiecare dată parte de un public călduros și iubitor și că mereu revine în orașul de pe Cibin cu drag.

„De fiecare dată am avut un public cald și iubitor, și de fiecare dată ne întoarcem cu drag aici. Mai avem spectacole de adus. Locul e frumos și orașul este unul dintre preferatele mele. Este un oraș în care revin cu drag, pentru că e frumos și are o energie aparte. Nu ratez niciodată o plimbare prin centru”, a mărturisit Livia Taloi.

În spectacolul pus în scenă vineri seară la Sibiu nu a fost de la început în distribuție.

„Juca o altă colegă de-a mea, care între timp a rămas însărcinată. L-am preluat așa din mers. Este vorba despre o doamnă psihiatru care are un soi de problemă în cuplu. Un cuplu cam atipic. E vorba despre o situație care e neclară de la început, adică publicul nu-și dă seama că eu am o relație cu cel cu care intru în scenă. Practic sunt mici înțepături care apar pe parcurs, și abia spre finalul piesei oamenii înțeleg că între cei doi există o relație. E un personaj interesant, a trebuit să învăț niște termeni din psihologie. E o provocare mereu să apară personaje cât mai diferite, ca să acoperim o plajă cât mai largă. Asta e o provocare pentru fiecare actor”, a explicat Livia Taloi.

Cum au trecut cei 20 de ani la „Trăsniții”

Întrebată despre perioada la „Trăsniții”, încheiată în toamna anului trecut, după 20 de ani, aceasta rememorează cu nostalgie unele amintiri și mărturisește că a fost o etapă frumoasă din viața ei.

„A fost o etapă din viața mea foarte lungă, vorbim de 20 de ani. E ciudat pentru că oamenii pe stradă știu personajul și mă confundă cu personajul. Și nu sunt chiar acolo. A trecut prin atâtea transformări și prin atâtea încercări. Am pornit de la faptul că eram studentă, am ajuns să fiu spion, apoi prefect etc. A fost o etapă foarte importantă din viața mea, o etapă în care am crescut și m-am dezvoltat ca actriță. Am învățat bine ce înseamnă sitcom și este un lucru care m-a ajutat și în teatru. Ritmul, energia și multe alte detalii care în jocul meu pe scenă au adus un plus”, a spus Livia Taloi, în serial „Ema”.

Actrița ne dezvăluie că întotdeauna a visat la teatru, făcând televiziune. „Și nu am putut să fac lucrul ăsta pentru că nu aveam timp. Și acum în ultimii ani, pentru că am reușit să intru în lumea teatrului și să le fac pe amândouă cumva, am reușit să fac trecerea aproape 100% la teatru. Da, am momente și practic mai mult mi-e dor de colegi, de atmosferă, pentru că practic jocul ăsta al nostru cu actorii, cu scena. Faptul că sunt oamenii foarte aproape și se întoarce totul la noi, reacțiile sunt imediate, se creează energia asta care mi-a lipsit în televiziune, pentru că acolo suntem doar noi și nu vedem dincolo de camere. Cumva asta mă împlinește cel mai mult, dar nu înseamnă că la momentul ăla ce am făcut nu a fost ok sau nu m-a împlinit. A fost o etapă din viața mea foarte frumoasă. Nu l-am dat deoparte. E acolo, face parte din mine și din viața mea”, mai spune Livia Taloi.

Ce face când nu e pe scenă

Când nu e pe scenă, Livia Taloi are pasiuni inedite. „Nu am mai fost la pescuit demult. Legat de pictură am simțit eu nevoia într-o perioadă să pictez. O pasiune constantă este amenajarea interioară, pentru că lucrez la o casă de vreo 10 ani și sunt multe lucruri pe care le-am făcut eu. Tot ce însemană zugrăvit, pus tapet, construit, chestii mărunte, nu mari, îmi plac. Mi-am decorat șemineul cu vopsea decorativă. Iubesc mult animalele. De foarte mulți ani încerc să ajut pe cât pot animalele străzii. Din păcate, de vreun an și jumătate nu am mai avut timp să mă ocup de asta. Mergeam la adăposturi, mai făceam voluntariat. Dar în schimb, prin casa mea și mașina mea au trecut zeci, sute de câini, pisici. Sunt fericită că la un moment dat și-au găsit o căsuță permanentă și că am putut să le ofer eu, cât și cei care le-au preluat, o viață normală. Pisici avem, căței avem, copii nu, dar am nepoți, care în weekend vin la mine. Și e perfect așa! Sunt împlinită, nu am niciun regret în direcția asta”, a mai spus actrița în interviul acordat presei.

„Divorț în ziua nunții”, la Sibiu

În 27 februarie, Livia Taloi va reveni la Sibiu în spectacolul „Divorț în ziua nunții”.

„Acolo sunt o menajeră. O menajeră care este rugată să facă parte dintr-un plan, care spre final o să-l distrugă. Pentru că așa duc lucrurile, în punctul acela în care ea nu mai poate rezista și dă cărțile pe față. Este foarte interesant când treci de la un psiholog la o menajeră și de la o menajeră la o soție bogată care își întreține soțul, sau o soție care este nevoită să pună în scenă tot felul de fantezii ale soțului pentru a avea o relație fericită. Faptul că sunt atât de diferite m-a ajutat pe mine să mă dezvolt și ca om și să studiez mai mult și să încerc să mă apropii cât mai mult de adevăr”, mai spune Livia Taloi.
Bilete pentru spectacolul „Divorț în ziua nunții” se găsesc AICI.

 

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.