VIDEO| Emanuel Bighe a făcut deliciul publicului cu Nae, în „Iubire dublu distilată”, la Sala Thalia

Haios, simpatic și inteligent. Așa s-ar caracteriza, pe scurt, rolul pe care l-a avut Emanuel Bighe în spectacolul „Iubire dublu distilată”, pus în scenă vineri la Sala Thalia. Într-un interviu acordat presei sibiene, actorul a mărturisit că personajului i-a pus și un nume reprezentativ: Nae.

„Nae e numele lui. Eu mi-am permis să i-l dau, autorul nu a scris neapărat cum îl cheamă, dar mi s-a părut că personalitatea lui, care e una foarte bine conturată și cărnoasă, are nevoie și de un nume. E un personaj sensibil, refugiat în alcool, din cauza sau datorită – nici nu știm până la finalul spectacolului – unei iubiri pătimașe, pe care o are pentru casiera gării. Nu o să vă spun ce se întâmplă la final, dar ceva se întâmplă, se metamorfozează povestea asta a lui, refugiul ăsta al lui. El trece de-a lungul vieții lui prin mai multe aventuri, schimbări și ajunge, ca un autobuz vechi, în garajul ăsta”, a spus Emanuel Bighe.

Cum vede publicul din Sibiu

Despre publicul din Sibiu, ne-a destăinuit că îl simte cald și primitor.

„Sibienii sunt calzi, asta e ceea ce am simțit. Nu doar de public, cât și de oamenii care ne-au așteptat aici la Filarmonică, de cei implicați în realizarea unui spectacol. Calzi, ospitalieri și foarte deschiși, pentru că spectacolul, încă de la primele minute ale lui, a fost foarte bine recepționat, primit deschis. Sunt oameni care caută să asculte povești”, a spus Emanuel Bighe.

Actorul a făcut spectacol și la renumitul concurs iUmor.

„Nu știu cât de mult i-am încântat pe jurați. A fost o experiență, un test personal vizavi de disciplina asta a stand-up-ului, care este diferită de teatru. Am fost foarte tentat să încerc, eu fiind și actor de teatru de improvizație, care, din nou, e un alt câmp de luptă – să spun așa. Nu aș considera că iUmor a fost un punct de lansare, a fost doar un punct pe linia carierei”, a spus actorul.

Revine cu „Divorț în ziua nunții”

Emanuel Bighe va reveni la Sibiu și în 27 februarie, în „Divorț în ziua nunții”, când îl va juca pe Bill.

„E un alt tip de comedie, o comedie – bulgăre de zăpadă, pentru că începe de la un mic accident și până la finalul spectacolului se transformă într-o situație uriașă, ca să spun așa. E vorba despre aventura personajului meu, Bill, o aventură amoroasă pe care o are cu o noapte înainte de nuntă, cu o femeie pe care nu o cunoaște. Când ajunge să o cunoască, își dă seama că este mult mai grav decât părea să fie”, a spus Emanuel Bighe.

Bilete pentru acest spectacol se găsesc AICI.

Acesta a mai mărturisit că actele artistice la care participă își propun să schimbe starea publicului și perspectiva zilei de mâine.

„Nu propunem teme care schimbă lumea, propunem teme care schimbă perspectiva zilei următoare”, a conchis acesta.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.