Ziua Internațională a Cititului Împreună, sărbătorită la cluburile de carte de la Biblioteca ASTRA

În prima zi de miercuri a lunii februarie, în peste 170 de țări ale lumii se sărbătorește Ziua Internațională a Cititului Împreună, care are ca scop strângerea laolaltă a oamenilor și a comunităților prin puterea cuvintelor.

Cu această ocazie, la Biblioteca ASTRA sibienii sunt invitați să citească împreună și să dezbată literatura, în cadrul cluburilor de carte.

”Ziua Internațională a Cititului Împreună se celebrează anual, în prima zi de miercuri a lunii februarie, în peste 170 de țări ale lumii. La Biblioteca ASTRA, membrii comunității citesc împreună și dezbat literatură în cadrul cluburilor de carte găzduite în spațiile instituției. Viața culturală vibrantă a Sibiului se reflectă în proiectele societății civile care devin din ce în ce mai atractive pentru comunitate. Dorința oamenilor de socializare, explorare și îmbogățire a universului cultural a condus, în mod firesc, la apariția mai multor cluburi de carte, în cadrul cărora oamenii discută despre cărțile preferate, dezbat idei și dobândesc noi perspective asupra realității. Platformă deschisă pentru numeroase inițiative socio-culturale, Biblioteca ASTRA pune la dispoziție cluburilor delectură, în mod gratuit, spațiile proprii. Trei dintre cluburile de carte sibiene își desfășoară deja întâlnirile periodice la bibliotecă, beneficiind de interacțiunea cu spațiile confortabile, colecțiile documentare ample și echipa de bibliotecari astriști. Instituția rămâne deschisă inițiativelor venite din partea membrilor comunității, exercitându-și astfel rolul de pol cultural și educational”, au transmis reprezentnații Bibliotecii ASTRA.

Sursa foto: facebook Biblioteca ASTRA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.