Ministrul Culturii și managerul Muzeului „Brukenthal”, la recepția oferită de Ambasada Japoniei la București, cu ocazia zilei de naștere a Împăratului Naruhito

Zilele acestea, doi sibieni au participat la recepția organizată de Ambasada Japoniei la București, cu ocazia zilei de nașterii a Majestății Sale, Împăratul Naruhito.

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, și Alexandru Chituță, managerul Muzeului Național „Brukenthal”, au luat parte la eveniment.

„Am avut bucuria de a participa, alături de Președintele Senatului, dl. Nicolae Ciucă, la recepția organizată de Ambasada Japoniei la București cu ocazia Zilei de Naștere a Majestății Sale, Împăratul Naruhito. Le mulțumesc pentru invitație E.S. dl. Katae Takashi, Ambasadorul Japoniei în România și dl. Minoru Nakamura, Președintele Asociației Japonezilor din România. Japonia este una dintre țările cu care țara noastră are relații speciale, bazate pe prietenie, respect reciproc, valori și interese comune în probleme de politică externă. Prin schimbul de idei, artă, tradiții și experiențe, vom continua să construim punți de înțelegere și prietenie între popoarele noastre. Legăturile dintre țările noastre sunt foarte puternice și apreciez marele interes manifestat față de cultura română de către reprezentanții Japoniei, precum și implicarea activă în aducerea minunatei influențe japoneze publicului român. Lucrăm constant pentru dezvoltarea mai multor proiecte în comun. Suntem hotărâți să finalizăm deschiderea galeriei orientale, din cadrul Muzeului Național de Artă al României, în toamna acestui an și să vedem multe alte proiecte culturale dezvoltate împreună în România”, a declarat Raluca Turcan, pe pagina oficială de Facebook.

La invitația Ambasadei Japoniei, și Alexandru Constantin Chituță a participat la București la recepția oferită cu prilejul Zilei Naționale a Japoniei.

„Îi mulțumim pentru invitație E.S. dl. Katae Takashi, Ambasadorul Japoniei în România și dl. Minoru Nakamura, Președintele Asociației Japonezilor din România. Muzeul Național Brukenthal are o strânsă colaborare cu Ambasada Japoniei în România, organizând în Sibiu și în țară numeroase evenimente dedicate culturii japoneze”, au transmis reprezentanții MNB.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.