„Artiste din Sibiu și invitatele lor” ajung, în luna femeii, la Galeria UAP din Piața Mare

„VITAL 4. Artiste din Sibiu și invitatele lor” este numele expoziției ce va fi deschisă în 7 martie, la ora 17, la Galeria UAP din Piața Mare nr. 12.

Expoziția, organizată de Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Sibiu și ULBS, va cuprinde creații ale artistelor profesioniste din Sibiu, București, Alba Iulia, Cluj-Napoca, Tg. Mureș, Iași, Satu Mare, Brașov, Deva, Oradea, Galați și Düsseldorf.

La vernisajul de la ora 17, Luminița Giurgiu va recita din creația proprie.

Organizatori și curatori sunt dr. Iulia Mesea și dr. Daniela Maria Bădilă.

„Sosirea primăverii este marcată de Doamnele Artei Contemporane din România, printr-o nouă expoziție sub titlul Vital. La această a patra ediție a evenimentului care se bucură de o receptare tot mai bună din partea creatoarelor, precum și din partea publicului iubitor de artă, participă 50 de artiste din Filiala Sibiu și ale zece filiale ale UAPR (Alba Iulia, București, Cluj-Napoca, Tg. Mureș, Iași, Satu Mare, Brașov, Deva, Oradea), din toate generațiile, artiste consacrate, cu zeci de ani de experiență și performanțe în activitate, distinse cu premii la prestigioase manifestări artistice din țară și străinătate, cărora li se alătură artiste emergente, cu talent și o admirabilă intuiție în experimentările artistice. Veți avea prilejul să vă bucurați de o expoziție luminoasă, într-o cromatică vie, în cadrul căreia se etalează creații cu subiecte diverse, de la teme senine care poartă un mesaj reflexiv, „terapeutic”, la mesaje de tip conceptual, problematizări, propuneri de dezbateri. Creatoarele se prezintă cu demersuri artistice cu un accentuat „input” personal sau abordări distant obiective, discursuri viguroase sau delicate, în exprimări foarte diverse din punct de vedere stilistic; motive decupate din cotidian transfigurate artistic, provocări ale imaginarului, realități imposibile, universuri paralele, reverberații ale fantasticului, forme, semne, simboluri de esență spirituală; nemiloase introspecții ale adâncurilor baricadate ale sufletului, căutări sau, dimpotrivă, ignorări ale felului în care feminitatea proprie se reflectă în practica artistică personală, se intersectează, dialoghează, vi se adresează de pe simeza expoziției. Pictura este și anul acesta predominantă (în ulei, acrilice, acuarelă), urmată de grafică, un număr mare de lucrări în tehnici mixte, fotografie, textile și instalații”, explică Iulia Mesea.

Prin expoziție, va fi oferit și catalogul care o însoțește, picuri de sevă din misterul magic și fascinant al vieții, între sâmbure și fruct, mereu în transformare, în regenerare, VITAL, din nou în mugure, la început de primăvară.

„Ne propunem să vă provocăm imaginația, să vă stimulăm inspirația, să vă oferim confirmări ale gândurilor și emoțiilor bune, sperând să receptați forța transformatoare a artei asupra artistului și asupra privitorului. Vă așteptăm cu drag!”, este mesajul organizatorilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.