Gurănii aleargă la Maraton pentru „O stare de bine în curtea școlii”

Gurănii și nu numai sunt așteptați să alerge la Maratonul Internațional Sibiu pentru o „Stare de bine în curtea școlii”. Acesta este titlul proiectului înscris de Asociația Părinților Școlii din Gura Râului, prin care se dorește amenajarea celor două curții ale școlii cu dispozitive sportive și de relaxare, precum și cu sisteme de umbrire.

„Un spațiu școlar care rămâne în mintea oricărui elev este curtea școlii. Cu bune și cu rele, orice pauză școlară este un moment important de socializare, moment în care elevii au nevoie să își descarce energia specifică. Proiectul ar conduce spre amenajarea unor spații de relaxare necesare elevilor pentru exploatarea laturii lor dinamice și creative. Prin acest proiect ne propunem să amenajăm curtea școlii ciclurilor primar și gimnazial prin dotarea de bănci, dispozitive de joacă și sport, sisteme de umbrire, crearea unor trasee senzoriale, transformând-o într-un loc primitor, un spațiu care să ofere posibilitatea copiilor de a desfășura activități în aer liber”, este argumentul din cadrul proiectului.
Obiectivele proiectului vizează: amenajarea celor două curți ale școlii cu dispozitive sportive și de relaxare, cu sisteme de umbrire; promovarea activităților outdoor și încurajarea adoptării unui mod de viață responsabil și sănătos prin mișcare în aer liber pentru sănătate; reducerea absenteismului cu 10% față de anul școlar precedent.

Asociația dorește să strângă, prin acest proiect, 24.000 de lei. Până acum, s-au înscris doi alergători, dar doritorii o mai pot face intrând pe link, AICI.

Asociația Părinților – Școala Gura Râului este o asociație fondată în 2022 care și-a dorit din start să strângă comunitatea în jurul ei și să sprijine activ activitățile școlare, punând în prim plan desfășurarea educației în cele mai bune condiții posibile. Asociația își propune un parteneriat cu școala, cu autoritățile locale, pentru a oferi copiilor un mediu potrivit dezvoltării. Încă din primul an de funcționare, Asociația a depus și finalizat primul proiect la Maratonul Internațional Sibiu, fiind amenajat un loc de joacă în curtea grădiniței. În 2023, Asociația aa depus al doilea proiect la Maraton, scopul fiind amenajarea unei săli de muzică, proiectul fiind în curs de finalizare.

Școala Gimnazială „Aurel Decei” este o școală din mediul rural cu o tradiție bogată. Școala are în anul școlar 2023-2024 un număr de 536 elevi înscriși, având 24 de clase și grupe. Școala are o experiență crescută în gestionarea proiectelor în educație, desfășurând proiecte Comenius, Erasmus, dar și proiecte mai mici, cu finanțare sau fără. Școala are depuse proiecte POCU, PNRAS, POC, având inițiat un proces de digitalizare și modernizare.

Maratonul Internațional Sibiu, cel mai mare eveniment de alergare filantropic din țară, a ajuns în acest an la ediția cu numărul 13. Acesta va avea loc în 25 – 26 mai, în Piața Mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.