Sibienii iubitori ai drumețiilor au acum posibilitatea să petreacă o zi în mijlocul naturii, să descopere viața sălbatică a pădurii și să observe sistemul solar, cu ajutorul unui telescop pentru observații solare.
Sâmbătă, 16 martie, „Anii Drumeției” au pregătit pentru sibieni o excursie cu observație solară în Poiana Soarelui.
”Vom face o incursiune în viața sălbatică a pădurii pentru a descoperi cum soarele dă startul la viața. Vino alături de noi să-ți descoperi soarele interior in Poiana Soarelui. Tot în Poiana Soarelui vom intra în Universul sculpturii, un portal spre valorile strămoșilor și artiștilor naționali. Tot în această călătorie fascinantă, vom merge într-o căutare a luminii, urmărind strălucirea și misterul Soarelui nostru. În Poiana Soarelui vom avea privilegiul să privim direct în inima arzătoare a sistemului nostru solar, cu ajutorul unui telescop pentru observații solare. Vom explora împreună atât aspectele fizice impresionanate ale Soarelui de la petele solare care se extind pe suprafață, până la exploziile solare care aprind cerul, semnificația culturală și mitologică pe care această stea o are pentru diferite civilizații de-a lungul timpului”, au transmis reprezentanții Anii Drumeției.
Locul de întâlnire pentru plecarea în excursie va fi în parcarea de la Simpa – Str. Alba Iulia, nr. 70 (de lângă Aria), sâmbătă, 16 martie, la ora 10.00. De acolo participanții la drumeție se vor deplasa cu mașinile personale la Săliște, de unde vor porni în excursie. Traseul este unul mediu-ușor, pe o distanță de 10 km și durează aproximativ 5 ore (dus-întors). Echipamentul necesar este alcătuit din bocanci de munte/ încălțăminte cu talpă aderentă specifică sezonului; haine de ploaie/vânt, specifice sezonului; buff/căciulă; mănuși; bluză și șosete de schimb; pelerină; lanternă frontală; sticla cu apă (1L); gustări (sandwich, batoane, fructe). Sunt recomandate bețe trekking. Drumeția costă 80 lei/persoană și pentru ca ea să aibă loc numarul minim este de 5 participanți, iar numărul maxim este de 20 de participanți.
Pentru copiii până în 10 ani, participarea la drumeție este gratuită, cu condiția să fie însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii. Ghid este Claudia Popelca – ghid de turism și voluntar aspirant Salvamont, însoțită de Magda Ienci – astronom, care îi va ghida în tainele sistemului solar.
Sursa foto: facebook Anii Drumeției