A treia drumeție pentru cei mici, în jurul satelor din Munții Cindrel

Dacă v-au plăcut primele două drumeții pentru cei mici, urmează a treia excursie organizată pentru ei de „Anii Drumeției”, în jurul satelor pastorale din Munții Cindrel. Este o drumeței de nivel ușor, care va fi parcursă în 5-6 ore și în care prichindeii vor asculta povești frumoase, se vor bucura de peisaje minunate și de aerul curat de la munte.

Întâlnirea pentru plecarea în drumeție va avea loc sâmbătă, 23 martie, la ora 08:30, din parcarea pensiunii Dumbrava Sibiului. Acolo, drumeții se vor grupa în mașinile personale și vor porni spre localitatea Rășinari.

”Vom începe urcarea din satul Rășinari pentru aproximativ 1-2 ore, apoi ne vom îndrepta spre satul Sibiel, unde vom fi întâmpinați de 2 căruțe, iar acestea ne vor plimbă până la locul de unde vom începe cea de-a doua parte a drumeției care va dura aproximativ 1-2 ore. Aici vom pregăti și un mic picnic cu fructe. În Sibiel familiile cu copii mai mici se pot retrage la ce ora doresc. La sfârșitul programului, ghidul poate face o prezentare a Muzeului Icoanelor pe Sticlă din Sibiel pentru cei interesați”, au transmis reprezentanții „Anii Drumeției”.

Echipamentul necesar drumeției trebuie să cuprindă: tricouri, pantaloni și șosete de schimb, bocanci de munte cu gleznă înaltă, pelerină de ploaie, geacă și pantaloni impermeabili, căciulă, sticlă cu apă min 1 litru, fluier, mâncare.

Drumeția costă 70 lei/ adult participarea la drumeție și 20 lei/ copil. Limita de vârstă 3 – 6 ani. Se pot face și excepții de la caz la caz. Opțional: costul căruței se va împărți la numărul de participanți. Maxim 10 pers – 100 lei. Consumația în sat sau eventuale intrări la obiective – separat și opțional. Ghid este Nicoleta Ocneriu – ghid montan.

Sursa foto: facebook Anii Drumeției

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.