Tur botanic prin pădure, în cadrul unei drumeții prin împrejurimile Sibiului

Pasionații de plante medicinale și ciuperci, care vor să cunoască mai multe despre ele, pot face asta sâmbătă, 23 martie, la un tur botanic de primăvară, în cadrul drumeției organizate în cadrul programului „Anii Drumeției”.

În cadrul acesteia, sibienii, alături de biologul botanist Miruna Popa, vor afla, în cadrul turului botanic prin pădure, care sunt plantele și ciupercile comestibile, importanța identificării corecte a lor, cât și colectarea corectă a plantelor comestibile și medicinale.

”În această experiență veți fi întâmpinați de Miruna Popa, doctor biolog-botanist, pasionată de plante și ciuperci comestibile, încă din copilărie, iar această pasiune pe parcursul anilor a ajuns să îi devină meserie prin studiile absolvite de Biologie și Pedagogie, cât și prin finalizarea unui doctorat în acest domeniu fascinant al ciupercuțelor. Turul botanic din pădure, pentru identificarea plantelor este o experiență captivantă și educativă, care aduce în prim-plan conexiunea noastră cu natura și resursele pe care le oferă. Aceste aventuri pline de descoperiri vor avea loc într-o pădure din împrejurimile Sibiului. Veți fi informați cu privire la importanța identificării corecte a plantelor cât și la protejarea naturii, precum și colectarea sustenabilă a plantelor comestibile și medicinale”, au transmis preprezentanții Anii Drumeției.

Întâlnirea celor interesați va avea loc sâmbătă, 23 martie, la ora 10.00, la intrarea principală în grădina zoologică. Echipamentul necesar este unul pentru drumeții lejere (bocanci, geacă impermeabilă). Excursia costă 100 lei/ adult și 50 lei/ copil. Ghid va fi Miruna Popa – dr. biolog.

Sursa foto: Facebook Anii Drumeției

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.