Vin păsările călătoare și au întâlnire cu sibienii în pădurea de pe Dealul Gușteriței

Vine primăvara, vin și păsările călătoare, iar cei mici sunt chemați să facă cunoștință cu ele într-o drumeție pe Dealul Gușteriței.

Anii drumeției organizează, sâmbătă, 30 martie, o drumeție pe dealul Gușteriței, o excursie de observare a păsărilor călătoare, păsărilor de pădure, care se întorc pe meleagurile noastre, cei mai bucuroși de aceasta fiind cei mici, dar și cei mari, care vor porni într-o nouă aventură de observare a zburătoarelor care ne vizitează în fiecare an, după un drum de mii de kilometri.

”Dragi drumeți, în 30 martie vom porni alături de cei mici și cei mari într-o nouă aventură de observare a păsărilor care se întorc din migrația de primăvară. Destinația aleasă pentru drumeția noastră în lumea păsărilor de pădure va fi de data aceasta dealul Gușteriței. Vom porni la pas de-a lungul drumului de țară ce ne conduce către vechea fermă din dealul Gușteriței. Prima oprire o vom avea chiar aici pentru a verifica dacă cuiburile de prigorii au fost ocupate de păsările ce au parcurs mii de kilometri din Africa pentru a-și depune ouăle în găurile săpate în peretele argilos din spatele fermei. Pornim mai departe prin pășunea tot mai largă și vom putea să observăm păsările ce se hrănesc din abundență cu insectele trezite și ele la viață de căldura primăverii. Înainte de intrarea în pădure vom avea ocazia să admirăm către sud-vest panorama munților Lotrului. În pădurea de amestec de stejar, carpen și tei ne va încânta cântecul păsărilor de pădure care își caută astfel o pereche pentru a începe sezonul cuibăritului. Ieșim din pădure deasupra de satul Hamba unde vom face o scurtă pauză de prânz. După câteva povești și jocuri de descoperire a naturii cu cei mici, la care sunt invitați și cei mari să participe, pornim mai departe. Intrăm din nou în pădure și după aproximativ o jumătate de oră vom ieși într-o pajiște cu panoramă largă către munții Cindrel și Lotru. De aici, o coborâre lungă ne va conduce către vechea fermă și mai departe urmând drumul de țară pe care am venit de dimineață ne întoarcem la biserica evanghelică din Gușterița, unde încheiem tura noastră”, au transmis reprezentanții Anii Drumeției.

Întâlnirea drumeților va avea loc sâmbătă, 30 martie, la ora 10.00 în fața bisericii Evanghelice din cartierul Gușterița, de unde se va porni în drumeție. Va fi un traseu ușor, pe o distanță de 10 km, care va dura aproximativ 4-5 ore. Tura este ușoară, potrivită persoanelor de orice vârstă, precum și copiilor de minim 6 ani. Pentru participarea la această drumeție nu este nevoie de echipament tehnic special specific turelor montane, dar totuși acesta ar trebui să cuprindă o sticlă cu apă/ceai, minim 1 litru și o gustare pentru o pauză la jumătatea traseului. Binoclu de orice mărime este bine venit!

Drumeția costă 70 lei/participant adult și 20 lei/copil. Copiii de peste 4 ani vor participa însoțiți de un adult, părinții sunt responsabili pentru a evalua dificultatea traseului pentru copii. Pentru buna desfășurare a evenimentului numărul maxim de participanți este de 20 de persoane. Ghid va fi Proca Mihai – ghid local și național de turism. Telefon 0720-003.332.

Sursa foto: facebook Anii Drumeției

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.