Investiții finalizate în atelierul de panificație și patiserie de la „Terezianum”. Lucrări de 260.000 euro

Rotary Club Sibiu, Rotaract Sibiu si Interact Sibiu au implementat proiectul comunitar „Retehnologizarea atelierului de panificație-patiserie a Liceului Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu”.

Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară este singura unitate școlară de profil din Sibiu unde elevii de la învățământul de masă își continuă traseul educațional după finalizarea școlii gimnaziale. Liceul asigură pregătirea elevilor din centrele de plasament și pregătirea de specialitate a elevilor cu cerințe educaționale speciale(CES). Instituția are 678 de elevi și 75 de cadre didactice și personal calificat pentru învățământul tehnic de specialitate în domeniul industriei alimentare.

Proiectul a fost susținut de Fundația Rotary International, mediul de afaceri, Primăria Sibiu, Cluburile Rotary și Rotaract Sibiu, cluburi din Germania și membri ai cluburilor .

Proiectul inițiat de Mihai Dăncilă în 2022 a primit aprobarea finanțării de la Fundația Rotary în august 2023.

Investiția în atelierul de panificație și patiserie este de 260.000 euro și constă în echipamente noi similare cu cele din mediul industrial de profil, care înlocuiesc utilajele uzate moral și fizic cu vechime de 40 de ani.
Primăria Municipiului Sibiu a răspuns pozitiv solicitării președintelui Clubului Rotary Sibiu, Grobnicu Laurențiu, și a susținut modernizarea atelierului la standardele impuse de mediul de practică.
„Finanțarea proiectului a fost susținută de mediul de afaceri din Sibiu, reprezentat în mod deosebit de firmele Boromir, Consilo web, Simpa. Mulțumim companiilor, instituțiilor , organizațiilor și prietenilor care au susținut finanțarea și implementarea proiectului. Beneficiile proiectului sunt: elevi pregătiți și instruiți pe echipamente de ultimă generație, acces mai ușor pe piața muncii la companiile de profil, cadre didactice motivate, părinți mulțumiți de calitatea pregătirii, angajatori satisfăcuți pentru forța de muncă calificată”, transmit reprezentanții proiectului.

 

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.